Diyarbakır Sur’da şehit olan polisin cenazesi memleketine gönderildi

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda şehit olan polis memuru Haydar Çetin'in 6 yaşındaki oğlu Eymen'in, "Babam nerede? Babam cennete gidecek değil mi? Keşke son bir kez daha görseydim. Anne ne olur, sen gitme. Tabuta bakmayacağım" şeklindeki ifadeleri törene katılanları duygulandırdı.

Diyarbakır Sur’da şehit olan polisin cenazesi memleketine gönderildi

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda şehit olan bomba imha uzmanı polis memuru Haydar Çetin için Diyarbakır'da tören düzenlendi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğündeki törende şehit Haydar Çetin'in (32) Türk bayrağına sarılı naaşı, meslektaşlarının omuzlarında katafalka taşındı. Şehidin özgeçmişi okundu ve dua edildi.

"O HAİNLER YAPTIKLARININ HESABINI MUTLAKA VERECEK"

İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, yaptığı konuşmada, Sur ilçesindeki operasyonda, hainler tarafından açılan ateş sonucu şehit olan Bomba İmha İnceleme Şube Müdürlüğü'nde görevli Haydar Çetin'i son yolculuğuna uğurlamak için bir araya geldiklerini söyledi.

Teröristlerin yaptıklarının hesabını vereceğini ifade eden Taşdan, şöyle konuştu:

"Emniyet teşkilatımızın birer neferi olarak bizler, görev uğrunda acı ve kederlerimizi aşabilecek sabır ve metanete sahipken aynı şekilde hainlerin yapmış olduğu kalleşçe saldırıları da yanlarına bırakmayacak kadar kararlıyız. Makamların en yücesine erişen şehidim, meslektaşların olarak söz veriyoruz, o hainler yaptıklarının hesabını mutlaka verecek."

"BABAM CENNETE GİDECEK DEĞİL Mİ?"

Tören sırasında şehidin eşi Aysun, oğlu Eymen (6) ve annesi Şükran ve meslektaşları gözyaşlarına hakim olamadı.

Şehidin oğlu Eymen'in, "Babam nerede? Babam cennete gidecek değil mi? Keşke son bir kez daha görseydim. Anne ne olur, sen gitme. Tabuta bakmayacağım" şeklindeki ifadeleri törene katılanları duygulandırdı.

Vali Hüseyin Aksoy ile 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz'ın da katıldığı törenin ardından şehidin cenazesi, uçakla Ankara'ya uçakla gönderildi.

Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda  Bomba İmha Şube Müdürlüğünde görevli bomba imha uzmanı polis memuru Haydar Çetin şehit olmuş, Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli bir polis memuru da yaralanmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz