Görüş Bildir

Şehitlere Son Görev!

Operasyonda şehit olan polis memurları Sadık Özkan ve Gökhan Çakıcı için Diyarbakır'da tören düzenlendi.

Şehitlere  Son Görev!

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde güvenlik güçlerince terör örgütü DAEŞ'a yönelik gerçekleştirilen operasyonda şehit düşen 2 polis memuru için tören düzenlendi.

İl Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki törende, şehit polis memurları, Sadık Özkan (25) ve Gökhan Çakıcı'nın (22) öz geçmişi okundu, dua edildi.

Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, törende yaptığı konuşmada, vatan, millet, bayrak ve devletin bekası uğruna şehit olan 2 polisin acısını yüreklerinde hissettiklerini söyledi.

ŞEHİTLERE SON GÖREV

Ülkenin birlik ve bütünlüğü, milletin huzur ve güvenliği uğruna bir an bile düşünmeden canlarını kahramanca feda etmekten çekinmeyen meslektaşlarının, DAEŞ terör örgütüne karşı yönelik yapılan operasyonda şehit olduğunu vurgulayan Taşdan, şunları söyledi:

"Aziz şehitlerimize karşı en büyük görevimiz, onların uğrunda şehit olduğu değerlerin etrafında yüreklerimizi kenetlemek, birliğimizi, beraberliğimizi pekiştirmek ve şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmaktır. Aziz şehitlerimizin kanı yerde kalmamıştır. Hangi terör örgütü olursa olsun, terör örgütlerinin bütün üyeleri, kanla beslenenler, kanunlar karşısında en ağır şekilde cezalandırılacaktır."

Konuşmanın ardından Özkan ve Çakıcı'nın cenazeleri, meslektaşları tarafından tekbirlerle omuzlarda taşınarak cenaze aracına konuldu.

MEMLEKETLERİNE GÖNDERİLDİ

Bekar oldukları öğrenilen şehitlerden Özkan'ın cenazesi Adana'ya, Çakıcı'nınki ise Çorum'a gönderildi.

Törene, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, kurum temsilcileri ile emniyet mensupları katıldı.

55 GÜNLÜK ÖZEL HAREKATÇIYDI

Çatışmada şehit olan her iki polisin de ilk görev yarlerinin Diyarbakır olduğu belirtildi. Bekar olduğu öğrenilen şehit polislerden Sadık Özkan'ın 13 Aralık 1990 tarihinde Adana'nın Tufanbeyli İlçesi'nde doğduğu ve 7 Haziran 2011 tarihinde Aksaray Polis Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olduğu öğrenildi. Özkan'ın mezun olduktan 1 gün sonra Diyarbakır Asayiş Ekipler Amirliği'nde göreve başladığı ve 3 ay sonra kendi isteği ile özel harekat kursuna katıldığı belirtildi. 2 Ocak 2012 tarihinden bugüne kadar Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görev yapan Özkan'ın bugüne kadar çok sayıda operasyona katıldığı ve başarılarından dolayı birçok kez maaş taltifi ile ödüllendirildiği öğrenildi. 

Çatışmada şehit olan diğer polis Gökhan Çakıcı'nın ise 24 Haziran 2014 tarihinde ilk görev yeri olan Diyarbakır Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde göreve başladığı öğrenildi. Çakıcı'nın 14 Mayıs 2015 tarihinde başladığı özel harekat kursunu tamamlayarak 2 Eylül 2015 tarihinde Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde göreve başladığı belirtildi,

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi