Şehri yasa boğan kaza

Bursa'ya gezi için giden Diyarbakırlı öğrencilerin emniyet şeridinde ihtiyaç nedeniyle otobüslerinden indikleri esnada, bir otomobil aralarına daldı. Korkunç kazada 2 öğrenci öldü,18 öğrenci yaralandı. Acı haber Diyarbakır'ı yasa boğdu.

Şehri yasa boğan kaza

Yaşları 13 ile 15 arasındaki 91 kız öğrenci ve 3 öğretmenden oluşan kafile, Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla Bursa'da yapılacak yaz kampı için Diyarbakır'dan uçakla önce İstanbul'a gitti. Buradan 2 otobüsle Bursa'ya hareket eden kafiledeki bazı öğrencilerin rahatsızlanmaları üzerine yol kenarında duran otobüslerden indiler.

Bu sırada, aynı istikamette seyreden özel otomobil emniyet şeridinde bulunan öğrencilerin arasına daldı. Korkunç kazada, Edanur Yıldız (13) ve Semanur Tekinhatun (13), adlı öğrenciler kaza yerinde hayatını kaybetti. 3 öğretmen ve 10 öğrenci olmak üzere toplam 18 kişi de yaralandı.

Yaralı öğrencilerden Zilan Çelik, Büşranur Kazak, Nurcan Kalkan, Büşra Güller ve öğretmen Fidan Sercanoğlu'un sağlık durumunun ağır olduğu, yoğun bakımdaki tedavilerinin sürdüğü belirtildi. Diğer yaralıların ise sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Kazaya karışan sürücüler gözaltına alındı.

Korkunç kaza haberi, Diyarbakır'da büyük üzüntü yarattı. İl Milli Eğitim ve İl Müftülüğünü yasa boğan kazada hayatını kaybeden öğrenciler ile yaralılar dün uçakla İstanbul'dan Diyarbakır'a getirildi. Akşam saatlerinde havaalanında gözyaşları arasında karşılanan Edanır ve Tekinhatın cenazeleri daha sonra toprağa verildi.

Diyanet  İşleri Başkanlığı'nın düzenlediği tur için Diyarbakır'dan Bursaya giderken zorunlu olarak emniyet şeridinde duran otobüsten inen öğrencilerin arasına hafif ticari araç daldı. Can pazarının yaşandığı kazada ilk belirlemelere göre 2 öğrenci öldü, 18 kişi de yaralandı.

YAZ KAMPINA GİDİYORLARDI

Yaşları 13 ile 15 arasındaki 91 kız öğrenci ve 3 öğretmenden oluşan kafile, Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla Bursa'da yapılacak yaz kampı için Diyarbakır'dan uçakla Sabiha Gökçen Havalimanı'na geldi.  Buradan 2 otobüsle Bursa'ya hareket eden kafiledeki bazı öğrenciler, Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolunda, Orhangazi ile Gemlik arasındaki Karsak gişeleri yakınlarında midelerinin bulandığını söyledi. Bunun üzerine öğrenciler, yol kenarında duran otobüslerden indi.

OTOMOBİL ARALARINA DALDI

Bu sırada, aynı istikamette seyreden Sedrettin Eroy idaresindeki 16 JDL 86 plakalı hafif ticari araç, yol kenarındaki öğrencilere çarparak şarampole devrildi. Edanur Yıldız (13) ve Semanur Tekinhatun (13), kaza yerinde hayatını kaybetti. Sürücü Eroy, otobüs şoförleri Hakan Taşpınar ve Kaan Selvi, otobüslerde bulunan Murat Soğuksu, Ersin Osman Hoşkesen ile 3 öğretmen ve 10 öğrenci yaralandı.

3 ÖĞRETMEN, 10 ÖĞRENCİ YARALI

112 Acil Servis ekiplerince kentteki hastanelere kaldırılan yaralılardan sürücüler Taşpınar, Eroy ve Selvi ile Hoşkesen, tedavilerinin ardından taburcu edildi. Yaralı öğrencilerden Zilan Çelik, Büşranur Kazak, Nurcan Kalkan, Büşra Güller ve öğretmen Fidan Sercanoğlu'un sağlık durumunun ağır olduğu, yoğun bakımdaki tedavilerinin sürdüğü belirtildi. Diğer yaralıların ise sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

ŞOFÖRLER GÖZALTINDA

Kaza sonrası Orhangazi Devlet Hastanesine kaldırılan ve ayakta tedavi edilen 34 ZN 5236 plakalı otobüs şoförü Kaan Selvi, 34 ZN 5187 plakalı otobüsün şoförü Hakan Taşpınar ile hafif ticari aracın sürücüsü Sedrettin Eroy Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Jandarmada işlemleri devam eden sürücüler daha sonra adliyeye çıkarılacak.

ÖĞRENCİLERİ ZİYARET ETTİ

Bursa Valisi İzzettin Küçük, Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi’nde yatan yaralı öğrencileri ziyaret etti. Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan’dan yaralılar hakkında bilgi alan Vali Küçük, “Dün gece Gemlik İlçemiz sınırlarında yaşanan o elim kazada iki yavrumuzu kaybettik. Yaralılarımız var, onlara da geçmiş olsun dileklerimizi iletmek için tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret ettik. Genel manada yaralılarımızın durumu iyiye gidiyor bir kısım hastamız da taburcu oldu” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz