Sertifika Alan Gönüllü İtfaiyeciler Nöbet Tuttu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin gönüllü itfaiyeciler için verdiği eğitimi tamamlayan 10 kişi, sertifikalarını aldıktan sonra Kayapınar İtfaiye Şubesi’nde nöbet tuttu.

Sertifika Alan Gönüllü İtfaiyeciler Nöbet Tuttu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın, “Gönüllüleri İstasyonlara Kazandırma Projesi” kapsamında iki haftalık teorik ve pratik eğitimlerini tamamlayan gönüllü 10 itfaiyeci için Kayapınar İtfaiye Şubesi’nde tören düzenlendi. İtfaiye Daire Başkanı Hakkı Bilici ve İtfaiye personelinin katıldığı törende, Kayapınar Belediyesi’nde görevli 10 gönüllü itfaiyeciye sertifika verildi. Törenin ardından şimdiye kadar eğitimden faydalanan 32 kişi, itfaiye araçlarını yeniden gözden geçirdi. 32 gönüllü itfaiyeci, akşam saat 17.00 ile 22.00 arasında istasyonda nöbet tuttu.

“GÖNÜLLÜLER HER GÜN NÖBET TUTACAK”

İtfaiye Daire Başkanı Hakkı Bilici, eğitimlerden faydalanan 32 kişi ile bir araya gelerek yeni aldıkları ekipmanların tanıtımı yaptıklarını ve itfaiye ile ilgili fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi. Bilici, gönüllü ekiplerin oluşması ve istasyonlarda yer alması için çaba sarf etmeye devam edeceklerini belirterek, “Biz özellikle bu arama kurtarma çalışmalarını, ihtiyaç duyulması halinde bu arkadaşlarla birlikte yürüteceğiz. Sadece arama kurtarma da değil özellikle orman yangınlarında, boğulma ve il dışındaki diğer vakalarda bugünden sonra bu arkadaşlarımızdan etkin bir şekilde faydalanacağız” dedi.

Bilici, nöbet sistemi ile günde en az iki gönüllünün istasyonda kalarak profesyonel itfaiyecilerle birlikte çalışacaklarını açıkladı.

“İTFAİYECİLERLE İYİ İLETİŞİM KURDUK”

Gönüllü itfaiyecilerden Serdar Karaşin, Van’da meydana gelen depremden sonra gönüllü itfaiyeciliğin acil bir ihtiyaç olduğunun ortaya çıktığını belirterek, eğitimler sırasında itfaiye personelli ile iyi bir iletişim kurduklarını dile getirdi.

Kayapınar Belediyesi Meclis üyesi Abbas Hilmi Azizoğlu ise gönüllü eğitimin önemine dikkat çekerek, İtfaiye Daire Başkanlığı’na teşekkür etti. Azizoğlu, “Özellikle bölgemizde meydana gelen doğal ve beşeri afetlerde bu gibi oluşumların olması gerektiğine inanıyoruz. Herkesin bu eğitimlere katılması gerekiyor” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz