Sevgisine alanlar yetmez

"Eşsiz Önder Hazreti Muhammed' mitingine yüz binler akın etti. Mahşeri kalabalık ve coşku, "Peygambere olan sevginin" alanlara yetmeyeceğini bir kez daha gösterdi. Yasin Börü anılırken, "Yaşasın Hizbullah" sloganı görevlilerce engellendi.

Sevgisine alanlar yetmez

M. Emin FİDAN/Tahir KARAKEÇİ/Ahmet DEMİR/İsa İPEK

DİYARBAKIR-Peygamber Sevdalıları Platformu'nca bu yıl 8'incisi 'Eşsiz Önder Hazreti Muhammed' adıyla düzenlenen Kutlu Doğum Haftası Mitingi, merkez Bağlar İlçesi Nevruz Parkı'nda yüzbinlerin katılımıyla yapıldı. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği mitinge Irak, İran, Suriye, Lübnan, Mısır ve Ürdün'den yaklaşık 200 davetli de geldi.

VATANDAŞLAR ÜCRETSİZ TAŞINDI

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Peygamber Sevdalıları Platformunca, "Eşsiz Önder Hazreti Muhammed" adıyla gerçekleştirilen etkinliğe katılmak için Diyarbakır'ın yanı sıra yurt dışından ve farklı şehirlerden gelenler, gönüllü vatandaşların araçlarıyla parka ücretsiz taşındı. Vatandaşlar 3 polis noktasında üst aramasından geçirildikten sonra alana alındı. Alandaki koordinasyon platform tarafından görevlendirilen 2 bin kişi tarafından sağlandı.

6-7 EKİM OLAYLARINDA ÖLENLER                  

Tekbirler ve salavat eşliğinde, "Hepimiz Yasin Börü'yüz" sloganıyla alana gelen bazı vatandaşların, DAEŞ bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde hayatını kaybeden Yasin Börü'nün fotoğrafının yer aldığı tişört giydiği görüldü. Platformda, "Anamız babamız sana feda olsun Ya Resulallah" ve "Peygamber sevdalısı şehitlerimizi unutmadık, unutmayacağız" yazılı Türkçe ve Kürtçe hazırlanan pankartta 6-7 Ekim olaylarında vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının fotoğrafları yer aldı.

ALANDA KERMES OLUŞTURULDU

Alanda ayrıca Kürtçe, Türkçe, Arapça ve Zazaca, "Kutlu Doğum Etkinliğine Hoşgeldiniz" yazılı afişler bulundu. Belirlenen alana yerleştirilen çok sayıda seyyar satıcı, yiyecek, içecek, flama satışı yapıyor. Ayrıca Peygamber Sevdalıları Platformunca geliri platforma bağışlanmak üzere yiyecek ve içeceklerin satışa sunulduğu kermes açıldı.

SEYYAR BAZ İSTASYONU KURULDU

Alanda rahatça ulaşılabilecek noktalara kayıp çocuklar için bir çadır ile çok sayıda gönüllü doktor, hemşire ve sağlık görevlisi ile bir ambulansın görev yapacağı sağlık çadırları kuruldu. Platformu göremeyen vatandaşlar için alanın bazı bölümlerine ekran ve ses sistemleri kuruldu, iletişimin kesintisiz sağlanması için seyyar baz istasyonları yerleştirildi.

TOPLU ÖĞLE NAMAZI KILINDI

Etkinlikte okunan ezan sonrası alanda toplu öğle namazı kılındı. Kürtçe, Türkçe ve Zazaca selamlama konuşmasının ardından, "Dünya Kuran Okuma Yarışması" birincilerinden Hamid Şakir Nejad Kuran'ı Kerim okudu. Coşkulu kalabalığın sık sık tekbir ve salavat getirdiği etkinlikte çeşitli gruplarca ilahiler okundu. Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, Kutlu Doğum Haftasının hayırlara vesile olmasını diledi. Etkinliğe Irak, Ürdün, İran, Mısır ve Suriye'den de davetlilerin katıldığını ifade eden Göktaş, alanı dolduran vatandaşları selamladı.

Göktaş, "Bugün buraya arştan nur yağıyor, yerden de arşa nur kalkıyor" dedi. DAEŞ bahanesiyle 6-7 Ekim'de düzenlenen olaylara değinen Göktaş, şunları kaydetti: "Ya Resulallah bu defa buraya gelirken senin varislerinle, senin mirasçıların olan alimlerinle geldik. Ey Allah'ın Resulu geçen sene şuralarda ellerinde tevhid bayrağı dalgalandıran, dillerinde tekbir olan 6-7 kardeşimiz bugün eksik. Yasin'i, Hasan'ı, Ahmet'i, Riyat'ı ve Hüseyin'i sana gönderdik. Şimdi senin kucağında olduklarına inanıyoruz."

HER KESİM MUHAMMED (S.A.V)'İ ÖRNEK ALMALI

Her kesimin Hz. Muhammed'i örnek alması gerektiğini vurgulayan Göktaş, "Ya Resulallah bugün buraya seni eşssiz önder ilan etmek için geldik. Liderler, siyasetçiler, yetkililer de seni örnek almalıdır. Sen sadece evlerinde oturanlar, camilerde ibadet edenler, işçiler, emekliler, memurlar için değil, liderler, yöneticiler, siyasetçiler için de yegane örneksin" diye konuştu.

Liderlerin Hz. Peygamberi örnek almadığı için İslam dünyasının kan ağladığını savunan Göktaş şunları kaydetti:  "İslam aleminin bugün ülkelerinin başında öyle liderler var ki; kedi gibi korkak. Zalim ülkeleri korkutmuyor. Ama zindanları Müslümanlarla dolu. Ey Allah'ın Resulü bugün söz veriyoruz ki; liderlerimizi sana benzeteceğiz. Bu yıl sloganımız da hedefimiz de budur. Allah'ım bizi bu hedefimizden saptırma. Ve gelecek yıl burada toplandığımızda bu konuda adım atmış olmayı, somut örneklerle burada bulunmayı nasip eyle."

BARIŞ GÜVERCİNLERİ UÇURULDU

Alanda güvercin uçurulurken, platformun önünde, üzerinde Yasin Börü'nün fotoğrafının bulunduğu tişörtleri giyen gençler zincir oluşturdu.

Etkinlikte konuşan Siyer Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Mehmet Emin Yıldırım, alanı dolduran kalabalığı selamladı. Yıldırım, "Allah'ın Resulüne, sahabelerine, İslam şehitlerine ve 6-7 Ekim olaylarında katledilenlere selam gönderiyorum. Ümmetin yetimleriydiniz, ümmetin gururu oldunuz. Peygamber sevdasının nasıl ortaya konulduğunu bir kez daha tüm dünyaya gösterdiniz'' dedi.

İlahi ve duaların okunmasıyla devam eden etkinlikte hafta dolayısıyla okunan hatim, salavat, Yasin ve tesbihatların sayısı açıklandı. Okunan ilahiler eşliğinde alanı dolduran vatandaşlar halay çekti. Etkinlik, ilahiyatçı-yazar Özkan Yaman'ın okuduğu dualarla son buldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz