Görüş Bildir

Siirt'te 2 bin dönüm arazi yandı

Üniversitesi Kezer yerleşkesi ile Aktaş köyü arasında etkili olan yangında 2 bin dönüm arazi zarar gördü.

Siirt'te 2 bin dönüm arazi yandı

Gece başlanan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Siirt Üniversitesi Kezer yerleşkesi ile Aktaş köyü arasında anız yakılması sonucu yangının çıktığı öne sürülen yangın 10 saat süren çalışma sonucu kontrol altına alındı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gönderilen Çevre Orman ve Siirt Belediyesine ait itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Çıkan yangında birçok bağ ve bahçe yanarken yangının köydeki evlere sıçramaması için ekiplere vatandaşlarda yardım etti.

İKİ BİN DÖNÜM ARAZİ KÜL OLDU

Köylülerden Hami Şimşek gazetecilere yaptığı açıklamada, anız yangınlarına karşı yetkililerin ceza işlemlerini sıklaştırıp çıkan yangınların daha büyük facialara sebep olmasının önlenmesi gerektiğini söyledi. Hiçbir arazi sahibi çevreyi kirletmeye ve özellikle evlerini tehlikeye atmaya hakları olmadığını ifade eden Şimşek şöyle konuştu:

"Aşırı sıcaklar nedeniyle geceleri evlerde yatamadıklarını ve çevrede yakılan anız yangınları nedeniyle dışarıda da yatamadıkları için mağdur olduklarını söyledi. En son yangın kontrolden çıktı köyün yakınına kadar geldi yangın evlerimize sıçramasın diye mücadele ettik. İtfaiye ekiplerin de desteğiyle yangını kontrol altına aldık ama alınmasaydı bu yangına sebep olanlar bunun hesabını nasıl vereceklerdi. Halen yangının kimin çıkardığını bilmiyoruz. Onun için yetkililerden tespit edilmesini ve bundan sonrada yangın çıkaracak kişilerin yakalanıp cezalandırılmasını bekliyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi