Görüş Bildir

Siirt'te doğalgaz hattı sabotajı, tüpgaz satıclarına yaradı

SİİRT'te önceki akşam doğal gaz ana iletim hattına sabotaj düzenlenmesi sonucu kent merkezine doğal gaz verilememesi vatandaşların tepkisine yolaçarken, tüpgaz ve elektrikli ısıtıcı satışları arttı.

Siirt'te doğalgaz hattı sabotajı, tüpgaz satıclarına yaradı

Gökçebağ mevkisinde bulunan doğalgaz ana iletim hattına önceki akşam saatlerinde PKK'lılar tarafından sabotaj düzenlenmesi nedeniyle kent merkezine doğalgaz verilemedi. Soğukların başladığı bugünlerde önceki geceyi soğuk havada geçiren vatandaş dün tüp bayi ve elektrikli ısıtıcıların satıldığı işyerlerine akın etti.

Yetkililer, Siirt'te 18 bin 500 doğal gaz kullanıcısı olduğunu ve bu abonelere SMS yolu ile bilgilendirme yapıldığını belirterek, BOTAŞ ekiplerinin sabotaj düzenlenen bölgede onarım çalışmasına başladığını, bu çalışmanın en kısa süre içerisinde tamamlanacağını belirtti.

TÜPGAZ SATIŞLARI ARTTI

Geceyi soğukta geçirdiklerini belirten Siirtli'ler, sabotaj nedeniyle mağdur olduklarını vurgulayarak, sabah ilk iş olarak tüp veya elektrikle çalışan ısıtıcı aldıklarını kaydetti. Sadece ısınma değil aynı zamanda yemek konusunda da mağdur olduklarını anlatan vatandaşlar, bu sorunlarını da piknik tüp alarak gidermeye çalıştıklarını anlattı.

Tüpgaz bayileri de siparişlere yetişemediklerini söyledi. Gazı kesilen abonelerin  tüp almak için kendilerine geldiğini anlatan tüp satıcıları, satışlarından memnun olduklarını anlattı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi