Görüş Bildir

Silahsız Çözüm İstiyoruz!

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde partisinin düzenlediği programda konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, İslam dünyasında yaşanan sorunların silah kullanılmadan, diyalog yoluyla çözülmesini istediklerini söyledi.

Silahsız Çözüm İstiyoruz!

HÜDA PAR Çınar ilçe teşkilatının 2'nci olağan kongresine katılan Genel Başkan Yardımcısı M. Hüseyin Yılmaz, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin referandum kararını değerlendirerek, İslam dünyasında yaşanan sorunların diyalogla çözülmesi gerektiğini belirtti.

Kongre; Genel Başkan Yardımcısı M. Hüseyin Yılmaz, GİK Üyesi ve Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, İl Başkan Yardımcıları Metin Turan, Ercan Şenol, parti yöneticileri ve üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

"BÜTÜN BEYANLARIMIZ ADİL BİR ŞAHİTLİK ÜZERİNEDİR"

Yılmaz, "Aleyhimize olsa dahi biz adaletten şaşmamışız. Bütün açıklamalarımız, beyanlarımız adil bir şahitlik üzerinedir, adaletin tesisidir. Buna yönelik çalışma yapmış, beyanatlarımızı bu şekilde yapmışız. Aleyhimize dahi olsa adaletten şaşmadan doğruyu söylemişiz. Peki, vatandaşlarımız, halkımız bunu biliyor mu? Bunu halka ulaştıra bilmiş miyiz, bu bakış açımızı. Halkın bir ezberi vardır, partiler kendi menfaatleri için çalışır, ne gerekirse onu söylerler. Hak ve hakikat-ı kendilerine göre söylerler. Ama biz farklı partiyiz, bizim ölçülerimiz farklı ve referansımız farklı ve bu ölçümüzü, referansımızı onlara anlatamamışız, onlara iletmemişiz, belletememişiz. Bu bizim eksiğimizdir. Bizim bunu yapmamız lazım." dedi.

"İKTİDAR MHP'NİN MİLLİYETÇİ SÖYLEMLERİYLE OLAYLARA YAKLAŞIYOR"

Yılmaz konuşmasının devamında, "Şu an iktidar ve muhalefet partileri, kendilerini ifade ediyorlar, anlatıyorlar, kendi siyasetleri için dün siyah dediğine bugün beyaz diyorlar. Muhalefet iken yanlış dediğine, iktidara geldiğinde doğru diyor. Şu an AK Parti’nin, hükümetin içine düştüğü durum gibi. Muhalefet iken 'Kürt meselesi İslam’a göre çözülmelidir, Kürtlere haksızlık yapılıyor' diyen insanlar şu an MHP ile birlikte hareket ettiği için, MHP’nin milliyetçi söylemleriyle olaya yaklaşıyor. Bizim söylemimizi, söylediklerimiz hesaplarına gelmeyince özellikle iktidar yanlısı medya veyahut diğer medya çarpıta biliyor. Tek yol var dediğim gibi bizim çalışmamız, harekete geçmemiz, bu topluma gitmemiz, anlatmamız lazım." ifadelerini kullandı.

"MÜSLÜMANLARIN BİRBİRİYLE ÇATIŞMASINI KAVGA ETMESİNİ İSTEMİYORUZ"

Suriye’de yaklaşık 7 yıldır devam eden iç savaşa değinen Yılmaz, "Suriye meselesinde bizim bir duruşumuz vardı. Türkiye hükümeti ya da AK Parti iktidarı yanlısı olanlar bizi hemen Esedci diye suçladılar, İran yanlısı olanlar, İrancılar, Esedciler de bizi hükümet yanlısı diye suçladılar. Bizim politikamız şuydu, dedik ki, savaşsız, silahsız, diyalogla sorunlar çözülsün. İslam coğrafyası içerisindeki bütün sorunların silahsız, diyalogla çözülmesini istiyoruz, Müslümanların birbiri ile çatışmamasını, kavga etmemesini istiyoruz. Politikamız bunun üzerine kuruludur. Ama maalesef bunu yanlış anlıyorlar." şeklinde konuştu.

"Irak Bölgesel Kürt Yönetimi kendi topraklarında, kendi geleceği ile ilgili bir karar almak istiyor." diyen Yılmaz, konuşmasının devamında, "Biz referandum onların hakkıdır dediğimizi için, adil şahitlik yaptığımız için, adalete davet ettiğimiz için hükümetin tersini söylüyoruz diye, birçok medya kuruluşu, birçok yayın savaş çığırtkanlığı yapıyor ve HÜDA PAR’ın duruşunu da birçok kişi yanlış tanıdıkları için adaletten saptıkları için, adil bir şahitlikten saptıkları için milliyetçi duygularla bunu değerlendiriyor ve oradaki insanların adil bir şekilde yönetilmelerini ya da adaletle temsili yetine karşı çıkıyorlar." ifadelerini kullandı.

Yılmaz son olarak şunları kaydetti: "Diyoruz ki sadece ülke içinde değil dış politikada da, dış ilişkilerde de adaleti yerleştirmemiz lazım. Politikanın esası milli çıkarlar değil, devletin çıkarları değil, adaletle olmalıdır. Komşuların tepkisi şudur, bütün komşularda bir Kürt nüfus var. Diyorlar ki orada eğer ortaklık biterse, Kürtler kendi topraklarında kendi devletlerini kurarlarsa ismi 'Kürdistan' olursa o zaman biz sıkıntıya gireriz. Niye Türkiye de Kürtler var, İran da Kürtler var. Yarın onlarda kendi hakkını ister, onlarında gözü açılır, korkuları bundandır. Yani Türkçülük hortlamış şu an, devletin 90 yıllık o ceberut yapısı hemen devreye giriyor.“ ifadelerini kullandı.

Kongrede yapılan seçim sonucu mevcut başkan Abdurrahman Tekdal güven tazeleyerek tekrar ilçe başkanı oldu. 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi