Görüş Bildir

Silvan Yürüdü!

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında "Milli Birlik Yürüyüşü" gerçekleştirildi.

Silvan Yürüdü!

Silvan ilçesinde Selahaddin Eyyubi Camisi'nde cuma namazı öncesi hatim duası yapıldı. Cuma namazı sonrası Gazi Caddesi'nden Kaymakamlık Kültür Merkezi'ne kadar "Milli Birlik Yürüyüşü" yapıldı.

Kültür Merkezi'nde devam eden programda, şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı, Kur'an-ı Kerim ve sela okundu.

Kaymakam Adem Çelik, programda yaptığı konuşmada, ülkenin siyasi tarihinde bir kırılma noktası olan 15 Temmuz darbe girişiminin yılında olduklarını, bir yıl önce millet ve devlet olarak tarihin en büyük ihanetlerinden birini yaşadıklarını söyledi.

MİLLİ BİRLİK YÜRÜYÜŞÜ

Darbe girişiminin ülke ve İslam coğrafyası üzerinde kirli planları olan küresel güçlerin peydah ettiği Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından yapıldığını kaydeden Çelik, yıllarca din kisvesi altında devletin en önemli kurumlarına sızan ihanet çetesinin, devletin en mahrem bilgilerini taşeronluk yaptıkları küresel güçlere sızdırdığını belirtti.

Çelik, "Taşeronluklarını yaptıkları küresel güçler aldıkları emir doğrultusunda aklını, ruhunu ve vicdanını satan bu ihanet şebekesi devletimize ve hükümetimize başkaldırarak 15 Temmuz gecesi darbe girişimde bulundu." ifadelerini kullandı.

O gece yaşananlara değinen Çelik, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Sayın Cumhurbaşkanımıza suikast düzenleyerek kaldıkları oteli bastılar, uçağını düşürmeye çalıştılar, sokaklarımızı kan gölüne çevirdiler. Ülkemizin dört bir yanında Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i ve Arap'ı tüm halkımız her zaman olduğu gibi tek vücut olarak caddelere ve sokaklara indi. Bu tür ihanet kalkışmalarına son vermek için şimdi tıpkı 15 Temmuz'da olduğu gibi aynı ruh ve imanla bir kez daha zafere el koyma vaktidir, alanlara ve meydanlara toplanarak biz buradayız sizi bekliyoruz deme vaktidir. Bugünden itibaren meydanlarda olma vaktidir."

Programa, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Rahmi Atılır, askeri erkan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi