Görüş Bildir

Silvanı Yerle Bir Edenler?

Ensarioğlu, "çocukları ölüme sürükleyenler, bu sokak aralarında bir buçuk yıl önce onlarca genci ölüme sürükleyenler, Silvan'ın tarihini yok edip Silvan'ı yerle bir edenler çiçekler ve böcekler için Silvan Barajı yapılmasın diyor." dedi.

Silvanı Yerle Bir Edenler?

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Silvan'ın Diyarbakır'a başkentlik yaptığını, değerli ilim ve din adamlarını yetiştiren kadim bir kent olduğunu kaydederken, Silvan'ın terör örgütü tarafından tarihiyle birlikte yok edilmek istenildiğini söyledi.

SİLVAN'IN TARİHİ

Katıdığı parti kongresinde konuşan  ve son otuz yıl sürecince sıkıntılı günler geçirdiklerini belirten Ensarioğlu, "Diyarbakır ve bölgeye zulmeden birileri Silvan Barajı yapılmasın diye ellerinden geleni yaptılar, defalarca şantiyeleri bastılar, orada çalışanları kaçırdılar, insanları öldürdüler ve askerleri şehit ettiler. Silvan'daki gencecik Fırat Simpil'e acımayanlar bombalarla 8 yaşındaki 10 yaşındaki çocukları ölüme sürükleyenler, bu sokak aralarında bir buçuk yıl önce onlarca genci ölüme sürükleyenler, Silvan'ın tarihini yok edip Silvan'ı yerle bir edenler çiçekler ve böcekler için Silvan Barajı yapılmasın diyor." dedi.

SİLVAN BARAJI

PKK'ya tepki gösteren Ensarioğlu, "Bunların niyeti ne çiçektir ne böcektir ne sizin evlatlarınız ne de evlatlarınızın geleceğidir. Bunlar gerçek yüzlerini ortaya koydular bunlar şehirlerimizi, tarihimizi yok ettiler. Bunlar gençlerimizi ölüme sürüklediler. Bugün Ortadoğu'da Amerika'nın taşeronluğunu yapıyorlar." diye konuştu.  Silvan Barajı'yla 2 milyon 400 bin arazinin sulanacağını ve 300 bin insana da istihdam sağlayacağını ifade eden Ensarioğlu, Silvan Barajı'nın bitmesi durumunda tek başına Diyarbakır'da işsizliğin çözüleceğini kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi