Şimdi de Rio Olimpiyatları!

Diyarbakır'da çobanlık yaptığı sırada bulduğu mayının elinde patlaması sonucu bir gözünü ve sol kolunu kaybeden milli atlet Mehmet Nesim Öner, 2016 Rio Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil etmeye hazırlanıyor.

Şimdi de Rio Olimpiyatları!

Mayın mağduru milli atlet Mehmet Nesim Öner, Türkiye'yi 2016 Rio Olimpiyatları'nda temsil edecek olmanın heyecanını yaşıyor.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Uzunova köyünde 2004 yılında koyun otlattığı sırada bulduğu mayının elinde patlaması sonucu bir gözünü ve sol kolunu kaybeden 22 yaşındaki milli sporcu Öner, Güney Kore'de geçen ay yapılan Görme Engelliler Dünya Oyunları'nda elde ettiği başarıyla 2016 Rio Olimpiyatları'na katılmaya hak kazandı.

Diyarbakır'da katılacağı uluslararası müsabakalar için hazırlık yapan Mehmet Nesim, Brezilya'nın Rio kentinde yapılacak olimpiyatlarda derece elde etmeyi amaçlıyor.

Mehmet Nesim,  olimpiyatlarda 1500 metre atletizm yarışmasında ülkeyi temsil edeceğini belirterek, "Hedefim dereceye girmek. Ülkemi ve şehrimi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağım" dedi.

İlk sınav Katar'da

Rio Olimpiyatları öncesinde 21-31 Ekim 2015'te Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenecek IPC Dünya Atletizm Şampiyonası'na katılacağını anlatan milli sporcu, "Benim için büyük bir sınav olacak. Dünyanın en iyileri zaten oraya gelecek. Olimpiyat düzeyinde bir şampiyona olacak" diye konuştu.

Bu yıl koşulan dereceler arasında dünya sıralamasında da üçüncü sırada olduğunu aktaran Mehmet Nesim, Katar'da da hedefinin kürsüye çıkmak olduğunu dile getirdi.

"Önce Türkiye, sonra Avrupa şampiyonu oldum"

Düzenli çalışma sonucu birçok hedefine ulaştığını ifade eden Mehmet, şunları söyledi:

"Şimdiye kadar birçok hedefimi gerçekleştirdim. Önce Türkiye, ardından Avrupa şampiyonu oldum. Bu yıl Güney Kore'de yapılan Dünya Oyunları'nda da 1500 metrede üçüncü oldum. Katar'da yapılacak şampiyonaya da gideceğiz. Orada da hedefim yine kürsüye çıkmaktır."

Engelli vatandaşlara da çağrıda bulunan Mehmet, "Engelliler eve kapanmamalı. Dışarıya çıktıkları zaman yapamayacakları hiçbir şeyin olmayacağını görecekler. Her şeyi yapabilirler. Engelli olduğumuzu kabul etmeliyiz. Hayata küsmemek gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

"Zamana karşı yarışıyoruz"

Mehmet Nesim Öner'in antrenörü Muhittin Gökçe de her şeyin başında, inanç, azim ve mücadelenin geldiğini kaydetti.

Bütün sporcu ve antrenörlerin gönüllerinde olimpiyat ve olimpiyatlarda derece yapmak olduğunu belirten Gökçe, "Biz bu hayali gerçekleştirdik. Bu nedenle çok mutluyum" diye konuştu.

Zamana karşı yarıştıklarının altını çizen Gökçe, "Güney Kore'de yaptığımız derece şimdiye kadar elde ettiğimiz en iyi derecedir. Gittikçe de iyiye gidiyoruz. Katar'da yapılacak şampiyonada kürsüye çıkacağımıza inanıyorum" ifadesini kullandı.

Galatasaray Kulübü'nün desteğinden dolayı Mehmet'in durumunun çok iyi olduğunu dile getiren Gökçe, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Daha iyi olacağız. Dünya Şampiyonasından sonra durmayacağız. Çünkü önümüzde olimpiyatlar var. Dünya Şampiyonası'nda kürsüye çıktığımız zaman olimpiyatlarda da derecedeyiz. Biz derece yapacağımıza inanıyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz