Görüş Bildir

Siverek’te şehitler için mevlit okutuldu

15 Temmuz gecesi FETÖ mensubu bir grup askerin darbe kalkışmasının ardından sokaklara dökülen binlerce Siverekli vatandaş, diriliş ve direniş nöbetinin 23’üncü gecesinde de meydanları doldurdu.

Siverek’te şehitler için mevlit okutuldu

İl Müftüsü İhsan Açık’ın da katıldığı 23. gecede darbe kalkışması sırasında hayatlarını kaybeden şehitler için mevlit okutuldu. Siverek Belediyesi sanatçı grubunun ilahi okuduğu gecede darbecilere lanet yağdı.

Nöbetler sırasında gördüklerinin kendisini derinden etkilediğini söyleyen AK Parti İlçe Başkanı İlhan Çelik, “Bu direniş hayatımızda destansı anılar bırakmaktadır. Nöbetler sırasında sabaha karşı 80 yaşında bir amcanın sandalyede uyumamak için verdiği mücadeleyi gördüm. Bu hayatımızda unutamayacağımız bir andır” dedi. İl Müftüsü İhsan Açık, “Bundan 23 gün önce hayal edemediğimiz bazı sıkıntılar oldu. Bir anda şaşırdık, kimisi darbe dedi, kimisi darbe girişimi dedi, kimisi ise işkâl dedi. İsmi ne olursa olsun bir karanlık çöküyordu ama milletimiz dedi ki ‘ben bu karanlığı dağıtırım.’ Milletimiz o gün sokağa çıktı ve karanlığı aydınlığa çevirdi. O gün sokağa çıkmasaydınız, bugün burada olamazdık” diye konuştu. Meydanları doldurmanın öneminin farkında olunması gerektiğine vurgu yapan Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, “Her birinizin kıyamı ayrı ayrı değerlidir. Birçoğumuz bugün bu kıyamın öneminin farkında değiliz. Sizlerin bu kıyamınızı, bu direnişinizi tarihçiler ileri de altın harflerle yazacak ve bunun mimarı sizsiniz, bunu siz yazdırdınız” ifadelerini kullandı. Siverek’te meydanların sabahın ilk ışıklarına kadar boş bırakılmadığını söyleyen Başkan Yılmaz, “Sizler bu duruşu göstermemiş olsaydınız, bu duruşa ve ruha sahip olmamış olsaydınız, ne biz sizlere burada hatip ediyor olabilirdik ne de sizlerden birçoğu burada olabilirdi. Çünkü hepimiz darbeciler tarafından derdest edilmiş olacaktık” diye konuştu.

Konuşmaların ardından şehitler için mevlit okunarak, dua edildi. Kapanış konuşmasını yapan Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Postacı, tüm Sivereklileri, Şanlıurfa Rabia Meydanında yapılacak direniş ve şehitler mitingine davet etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi