Sizleri Unutmadık

16 yıl önce Diyarbakır-Bingöl karayolunun Abbalı Karakolu mevkiinde "trafik kazası" süsü verilen suikastla katledilen Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Emin Altındağ ve Münir Mennan’ı ölümlerinin yıl dönümünde rahmetle anarken, siyasal iktidara ve adalet kurumuna "adaletin tecellisi" için çağrıda bulunuyoruz.

Sizleri Unutmadık

Türkiye'nin puslu, sisli ve karanlık dönemine egemen güçlerin organize ettiği, dönemin Diyarbakır Devlet Güvenlik Mahkemesi Başsavcısı Nihat Çakar'ın baş rolüyle, 16 yıl önce sevenlerinden ve bizden "trafik kazası" süsü verilen suikastla ayırdığı Mehmet Emin Altındağ ve arkadaşı Münir Mennan ölümlerinin yıl dönümünde gözyaşı, hüzün, dua ve mevlid-i şerifle anıldı.

25 Nisan 2000 tarihinde, babası Mehmet Ali Altındağ ve iki çalışanı, Altındağ ailesine kendisi ve JİTEM'e yönelik Diyarbakır Söz Gazetesindeki yayınlardan dolayı kin güden Başsavcı Çakar tarafından, hayali suç isnat ederek gözaltına alındı. Gözaltı haberini duyan M. Emin Altındağ ve yanındaki arkadaşı Münir Mennan, Erzurum'daki şantiyede Diyarbakır'a gelmek üzere yola çıktı.

Altındağ, Diyarbakır-Bingöl karayolunun Abbalı Karakolu mevkiinde, geçiş kontrolü yaptıktan bir kilometre sonra, görgü tanıklarının ifadelerine göre, yolları zırhlı bir araçla kesildi. Altındağ ve Mennan'ın içerisinde bulunduğu Land Rover marka jeep, uçurumdan aşağı atıldı. Askeri kontroller her araç geçişinin bir diğer noktaya bildirildiği bir dönemde, Altındağ ve aracından bir gün sonra, haberdar olundu.

Trafik kazası süsü verilerek dosyası kapatılan Altındağ suikast olayının en dikkat çeken ayrıntısı da, olay günü Söz Haber ekibinin, kaza yerinde çektiği görüntüler ve resimlerin, JİTEM elemanları tarafından el konulması oldu. Muhabirlerin bulunduğu araç, Kocaköy mevkiinde önleri kesilerek, sivil kıyafetli asker olduklarını belirten kişiler tarafından gasp edildi. Altındağ ailesi, suikastın sır perdesinin aralanması için, dosyanın yeniden açılmasını istedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz