Görüş Bildir

Skandallar Bitmek Bilmiyor

300 milyon liraya mal olan ve henüz resmi açılışı dahi yapılmayan Havaalanı Terminal Binası bir skandala daha imza attı.

Skandallar Bitmek Bilmiyor

DİYARBAKIR- 300 milyon liraya yapılan bir harcamayla YDA inşaat firması tarafından yaptırılan ve bir süre önce faaliyete sokulan Diyarbakır'ın yeni Havaalanı Terminal Binası'nda teknik ve idari yönde yaşanan zafiyetler, alt ve üst yapıdaki yetersizliğiyle pes dedirtir noktaya geldi.

SKANDAL GÖRÜNTÜLER

Engelli vatandaşlar için yapılmış olan asansörler çalışmadığı için engelli yolcular personel tarafından “karga-tulumba” merdivenlerden taşınarak, terminal binasına alınıyorlar. Görenleri çileden çıkaran skandal görüntüler,  engelli ve aile fertleri ile vatandaşlar büyük tepki gösterdi.

SÖZDE ULUSLARARASI

Her gün yeni bir skandala imza atan sözde Uluslararası uçuşlara açılan Diyarbakır Havaalanı önceki günlerde de çıkış kapılarının kilitli olması nedeniyle mahsur kalan yolcularla gündeme gelmişti. Mahsur kalan yolcular adeta akrobatlar gibi, demir bariyerlerin ve turnikelerin üzerinden atlayarak havaalanından ayrılmak zorunda kalmış, yaşlı ve eşyası ağır olan yolcular ise,  görevlilerinin yardımıyla, engelleri aşmıştılar.

YOLCULARIN TEPKİSİ

Yolcular, “Avrupa’da herhangi bir iş tamamlandıktan sonra öylece bırakılmaz. Söz konusu işin verim sağlayıp sağlamadığı daha sonraki takip ve ölçümlerle belirlenir. Ancak bu asansörün çalışıp çalışmadığını, faydalı olup olmadığına her kimse bakmıyor. Madem bu asansör yapılmış, o hâlde düzgün çalışması için gerekli tedbirlerin alınması ve işin titizlikle takip edilmesi gerekir burada ki yöneticiler ne yapıyor anlamış değiliz ” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi