Görüş Bildir

SON DAKİKA! Bağlar'da Yoğun Çatışma İlçeden Dumanlar Yükseliyor

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde önceki gün ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için geniş kapsamlı operasyonlar sürüyor. Dün yoğunlaştırılan ve bugün de devam eden operasyonlarda toplam 11 terörist etkisiz hale getirildi.

SON DAKİKA! Bağlar'da Yoğun Çatışma İlçeden Dumanlar Yükseliyor

Bağlar Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada Kaynartepe Mahallesinde BTÖ mensuplarınca çukurlar kazılacağı, barikatlar kurulacağı sokaklara patlayıcı yerleştirileceği, terör örgütü tarafından başta okullar, kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlara ve güvenlik görevlilerine yönelik saldırı, yol kesme eylemlerinin yapılacağı, patlayıcı madde kullanılacağı, bu şekilde vatandaşların yaşam ve seyahat güvenliğinin engelleneceği yönünde çeşitli güvenlik birimlerince ciddi istihbari bilgilere ulaştırıldığı belirtilmişti. Bu tehlike ve olumsuzlukların giderilmesi, halkın huzur ile güvenliğinin sağlanması amacıyla güvenlik birimleri tarafından gerçekleştirilecek faaliyet esnasında halkın can güvenliğinin sağlanması ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması amacıyla, Kaynarpete Mahallesi'nin ardından Gürsel ve Cemiloğlu Caddesi'nden Bağlar Dörtyol’a kadar olan kısım ve Nükhet Coşkun Caddesi’nin tamamında 15 Mart 2016 Salı günü saat 09.00‘dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Sokağa çıkma yasağının ilan edildiği bölgede dün teröristlerle girilen çatışmada 1 polis memuru şehit olurken, 3 terörist etkisiz hale getirilmişti. Bugün devam eden operasyonlarda da 8 terörist olmak üzere toplamda 11 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Çatışmaların yoğunlaştığı Kaynartepe Mahallesi ile Gürsel ve Cemiloğlu Caddesi bölgesinde yoğun dumanlar yükseliyor. Bölgedeki çatışmalar da yer yer devam ediyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi