Görüş Bildir

SON DAKİKA! Diyarbakır Bağlar'da sokağa çıkma yasağı kalkıyor

Diyarbakır Bağlar'da devam eden sokağa çıkma yasağının yarın kaldırılacağı bildirildi.

SON DAKİKA! Diyarbakır Bağlar'da sokağa çıkma yasağı kalkıyor
Diyarbakır Bağlar'dan son dakika haberi.. Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ve İl Jandarma Komutanı Hasan Ceyhun Keleş ile birlikte Bağlar İlçesi Kaynartepe Mahallesi'nde ele geçirilen silah ve mühimmatlar ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Ele geçirilen malzemelerin sergilendiği Çevik Kuvvet Spor Salonu'nda yapılan basın toplantısında konuşan Vali Hüseyin Aksoy Diyarbakır Bağlar İlçesi Kaynartepe Mahallesi'nde çukur kazılacağı ve barikatların oluşturulacağı şeklinde istihbarat birimlerine bilgi ulaştığını belirterek, "Bu duyum üzerine güvenlik birimleri olaylara müdahale etme amacıyla bölgeye sevk edildi. Bölücü terör örgütü mensupları güvenlik güçlerinin müdahalesini önlemek amacıyla vatandaşlarımıza ait 16 aracı yakarak barikat oluşturmaya çalışmışlardır. Vatandaşlarımızın zarar görmemesi amacıyla 15 Mart gecesi Kaynartepe Mahallesi'nde sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Olaylara etkin müdahale etmek ve bölgeyi bir an önce terörist unsurlardan temizleme amacıyla 7'nci Kolordu Komutanlığı'ndan kuvvet takviyesi talep edilmiş aynı gün bölgeye intikalleri sağlanmış ve o tarihten itibaren müşterek operasyon yapılmıştır" dedi.
SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI
Yapılan etkili ve erken müdahale sonrasında bölgenin güvenli hale getirildiğini ve arama-tarama faaliyetlerinin önemli ölçüde tamamlandığını belirten Vali Aksoy, "Amacımız yarın sabah 06.00 itibariyle bölgedeki sokağa çıkma yasağını kaldırmaktır. Bu operasyonlar süresince 1 polisimiz şehit olmuş, 16 polisimiz yaralanmıştır. Bu operasyon sırasında 10 bölücü terör örgütü mersubu etkisiz hale getirilmiş, 16'sı yaralı olmak üzere 23 bölücü terör örgütü mensubu yakalanmıştır. Bölgede arama tarama faaliyetleri önemli ölçüde tamamlanmıştır. Bu gece son kontroller yapılacaktır. Arama ve tarama faaliyetlerinde 10 adet roketatar silah ele geçirilmiştir. 440 adet roketatar silahlara ait mühimmatlar ele geçirilmiştir. 81 uzun namlulu silah ele geçirilmiştir. 290 adet uzun namlulu silah şarjörü ele geçirilmiştir. 120 bin 70 adet silahlara ait mermi arama tarama çalışmaları içerisinde ele geçirilmiştir. Ayrıca bir tabanca ve 2 şarjör, 90 adet el bombası, 22 adet 20 kiloluk bidonlara yapılmış el yapımı patlayıcı madde, 17 bin 875 kilogram patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ele geçirilmiştir. Çok sayıda patlayıcı yapımında kullanılan malzeme, 5 adet cep telefonu, 2 adet kamera, 2 adet tüfek dürbünü ele geçirilmiştir. Çok sayıda sağlık ve inşaat malzemesi ve bir miktar kubar esrar ele geçirilmiştir. Terör ve terör örgütlerine karşı kararlı bir şekilde mücadeleye devam edilecektir.Diyarbakır'ın huzur ve güven ortamının bozulmasına müsaade etmeyecek şekilde çalışmalarımıza bundan sonra da devam edilecektir"diye konuştu.
NEVRUZDA 5 BİN 205 PERSONEL GÖREV YAPACAK
Diyarbakır'da nevruzun kutlanmasına izin verdiklerini kaydeden Vali Aksoy, "Amacımız nevruzun bir şenlik havası içinde kutlanmasını sağlamaktır. Güvenlik güçlerimiz tarafından her türlü tedbir alınmıştır. Özellikle Diyarbakır'da 5 bin 205 personel görevlendirilmiştir. Bunun bin 169'u diğer illerden gönderilen personeldir. Özellikle nevruzun sağduyulu bir şekilde kutlanması ortak amacımızdır. Diyarbakır'ın, ülkenin huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yoktur. Herkesin sağduyu içinde nevruzu kutlamasını temenni ediyorum. Nevruzu yürekten kutluyorum" dedi.
SUR'DA 3 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
Konuşmasında vatandaşlara teşekkür eden Vali Hüseyin Aksoy, "Sokağa çıkma yasağı ilan ettiğimiz bölgelerde bu yasağa titizlikle uyan, barikatlar kurup, çukur kazmak isteyen teröristlere destek vermeyen Diyarbakır halkına teşekkür ediyorum. Terörle mücadelede hep birlikte mücadele ettiğimizde bunu sonlandıracağımıza inanıyorum. Sur içinde arama tarama devam ediyor. Bugün itibariyle 1 terörist sağ olarak ele geçirilmiştir. 3 terörist çatışma sonucu ölü ele geçirilmiştir. Daha önce öldüğü değerlendirilen 2 teröristin cenazesine ulaşılmıştır. Kaynartepe'de yarın sabah 06.00 itibariyle tamamlayacağımızı değerlendiriyor ve sokağa çıkma yasağını kaldırmayı planlıyoruz. Yarın sabah okullarımızı açacağız. Bütün çocuklarımızın okullara gelmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

DHA

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi