Stk'lar Lanet Getirdi!

DİYARBAKIR'da bir grup Hüda-Parlı ile İslami sivil toplum kuruluşu üyeleri, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in(S.A.V) kadınlarla ilgili "Cennet annelerin ayakları altındadır" hadis-i şerifine atıfta bulunularak çizilen karikatürün yer aldığı Özgür Gündem gazetesini tekbir getirerek protesto etti.

Stk'lar Lanet Getirdi!

Diyarbakır'daki İslami sivil toplum kuruluşlarının çağrısı üzerine merkez Yenişehir İlçesi'nin Ofis semti Sanat Sokağı girişinde Cuma namazından sonra ağırlıklı olarak Hür Dava Partisi (Hüda-Par), Peygamber Sevdalıları Platformu, Özgür Der, Memur-Sen temsilci ve üyelerinin katıldığı basın açıklaması ve protesto eylemine binlerce kişi katıldı.

SABRIMIZI TAŞIRMA SLOGANLARI ATILDI

Grubun arkasında yer alan kadınların da destek verdiği, 'Anam babam sana feda olsun ya Resulallah', 'İslam ve peygamber düşmanlarına lanet olsun' pankartları ile 'Resul'e uzanan eller kırılsın', 'Sahibin bile söndüremedi, Peygamber aşkımızı sen mi söndüreceksin Charlıe Hebdo torunu' dövizleri taşındı. Türkçe ve Kürtçe, 'Özgür Gündem şaşırma, sabrımızı taşırma', "Özgür istiklal, islami Kürdistan', 'Zalimler için yaşasın cehennem' sloganlarının atıldığı eylem nedeniyle polis panzerleri ve çevik kuvvet ekipleri sokağın girişinde güvenlik önlemi aldı.

Ortak basın notunu, İslami STK’ları adına Cemil Cahit Ünsal okudu. ‘Anam Babam sana feda olsun Ya Resulullah’ afişinin önünde yapılan açıklamasında Ünsal, soz konusu güruhun daha önceden İslam'a ve Peygamberine yaptığı hakaretleri hatırlattı.

STK TEMSİLCİLERİ LANET GETİRDİ

“Peygamber, mü'minler için kendi nefislerinden daha öncelikli/evlâdır…(33 Ahzâb 6)”, “Beni ananızdan, babanızdan, çoluk çocuğunuzdan ve herkesten çok sevmedikçe gerçek mânâsıyla iman etmiş olmazsınız.” (Buhârî, İman 8) ayet ve hadisi  hatırlatan Ünsal, Kürdistan’da İslam düşmanlığı içerisinde olan zihniyetin içinde boğulduğu cehalet ve karanlığın faturasını her seferinde İslam’a kesmekle güya kendilerine çağdaşlık payesi verdiğini söyledi.

HEBDO'NÜN YERİNİ GÜNDEM ALMIŞTIR

Ünsal, açıklamasında Charlie Hebdo dergisi ve Özgür Gündem gazetesi arasındaki benzerliğe dikkat çekerek, “Fırsat buldukları her an kinlerini açığa vurmaktan çekinmeyen bu melun zihniyet sahipleri son olarak Özgür Gündem adlı gazetede, Peygamber Efendimizin (sav) ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ hadis-i şerifine atıfta bulunarak terbiyesizlik yapma hadsizliğinde bulundular. Halil İncesu adlı karikatüristin çizimiyle yapmış olduğu bu hakaretin, Fransa'da Charlie Hebdo dergisinin Efendimiz(sav)’e yaptığı hakaretten aşağı kalır yanı yoktur. Kısaca Fransızların Peygamber ve din düşmanı olan Charlie Hebdo dergisinin yerini Türkiye’de Peygamber ve din düşmanı olan Özgür Gündem gazetesi, Renald Luzier (Luz)  yerini de Halil İncesu almıştır.” dedi.

YAPTIKLARI HAKARET İLK DEĞİL

Yapılan bu saldırının, bu güruhun İslam’a ve Peygambere yaptıkları ilk hakaret olmadığını açıklayan Ünsal,  “Hepimizin hatırladığı gibi geçen yıl da küçük yaştaki evlilikleri bahane ederek peygamberimize hakaret etmişlerdi. Yine hatırlanacağı üzere bu zihniyet, Silopi Cizre ve Diyarbakır gibi bazı yerlerde çarşaflı kadınları zincirleyip güya tesettürlü bayanları köle görerek hakaret etmişti.  Bununla yetinmeyip Van’da 'Em ne emanetin, em jinin' pankartını asarak Hz. Muhammed’in Veda hutbesine 'Kadınlar size Allah’ın emanetidir' hadisini hedef almışlardı. Ahlaksızca ve sapkın fikir ve davranışların yaygınlaşması için yaptıkları çalışmaların ise haddi hesabı yoktur.” hatırlatmasında bulundu.

MÜSLÜMAN KÜRTLEN PRİM VERMEZ

Ünsal, bu çevrenin bu tür saldırıların asıl amacına değinerek,  “Ancak biz biliyoruz ki onların bu saldırıları bir hesaba binaen yapmaktalar. Bu hesaplardan birincisi Müslüman Kürt halkını, asli kimliği olan İslam’la bağlarını kopartmak ve içi boş batıl-beşeri ideolojilere tabi kılmaktır.  Diğer bir hesap ise yapmış oldukları bu İslam karşıtı saldırı ile Batılı devletlerin gözüne girmek ve ‘bakın biz de sizin gibi çağdaşız’, deyip onlardan bir aferin veya Müslümanlarla savaşmak için birkaç silah almaktır. Onun içindir ki İslam’a olan kinlerini bu tür hakaretlerle belli zamanlarda ifşa etmektedirler. Ancak Rabbimize hamdolsun ki yaptıkları bu hakaretler cevapsız kalmadı ve kalmayacaktır. Müslüman Kürt halkı, hiçbir zaman bu onursuzca saldırılara prim vermedi ve inşallah vermeyecek de. Diyarbakır İslami STK’ları olarak bizler de bugün olduğu gibi bunların pisliklerini ifşa edeceğiz ve onların gerçek niyetini Müslüman halkımıza anlatacağız.” diye belirtti.

PROVOKASYONLARI BOŞA ÇIKARMAK İÇİN

Provakatif girişimlere dikkat çeken Ünsal, “Sizlerin yalan, iftira, hakaret, kışkırtma ve tuzaklarınıza bakıyor ve ancak gülüyoruz. Bunu böylece bilin. Sizin gibi zalim, ateist, ahlaksızların tuzak ve entrikalarınızdan berîyiz. Bizler ortaya koyacağımız onurlu tavır, duruş, yerinde ve tutarlı tepkilerle bu türden provakatif terbiyesizlikleri, itibarsızlaştırma girişimlerini boşa çıkartmak için bugün buradayız.” dedi.

BUNLARIN DERDİ İSLAM VE MÜSLÜMANLAR

İslami STK'ları İcra Kurulu Başkanı Yunus Memiş, “Kürt halkı dindar olduğu için, Müslüman olduğu için bunların bugün de dünde hedefleri olmuştur. Bunların derdi İslam ve Müslümanlardır. Ancak bugün Amed’de dindar halk olduğu sürece Özgür Gündem ve yandaşları asla muvaffak olamayacaktır. Halk en sert bir şekilde tepkisini koyacaktır.” şeklinde konuştu. Süleyman Nazlıcan da “İzzeti İslam’da değil de başka beşeri ideolojilerde aramanın bir tezahürüdür bu zihniyet. Artık İslam’ın değerleriyle savaşmaktan vazgeçin. Sizin beşeri ideolojileriniz bu topraklarda hiçbir zaman bu topraklarda hayat bulamayacaktır.” ifadelerini kullandı.

KARİKATÖRE DİĞER TEPKİLER

Öte yandan, Tarihi Ulu Cami imamı Osman Yağmur da cuma hutbesinde, gazetede hakaret içerikli karikatür yayınlamasını kınayarak "Allah'a ve Hazreti Muhammed'e yapılan saldırılar unutmamalı. Bu tür durumları ve saldırıları hatırlayıp, lanetlemeliyiz" dedi.

ÖĞRENCİLER GAZETEYE YAKTI

Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi önünde toplanan bir grup öğrenci ise "Peygamber'e uzanan eller kırılsın", "Müslüman uyuma, Peygambere sahip çık", "Muhammed'in ordusu, kafirlerin korkusu" sloganları atarak karikatüre tepki gösterdi.

Basın açıklamasının ardından öğrenciler, yanlarında getirdikleri Özgür Gündem Gazetesi'ni ateşe verdi.

SİLVAN'DA YÜKSELEN SES

Silvan ilçesinde ise Toplumda Ümmet Anlayışını Yayma ve Yaşatma Derneğince (Ümmet Der) Ulu Cami önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Kerim Terim, gazetenin yayımladığı karikatür ile Müslümanların mukaddesatlarına dil uzattığını dile getirerek "Çukurdan elde edemediğiniz sözde özgürlüğün hıncını, Allah'ın dinine saldırarak mı çıkaracaksınız? Bunlar beyhude çabalardır" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz