Suçu bekçi kardeşi olmak

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde, yol kesen PKK'lılar, durdurdukları otomobildeki Ramazan Mula'yı indirdikten sonra aracını ataşe verdi. PKK'lıların daha sonra ağaca bağlayarak öldürdükleri Ramazan Mula'nın, merkez Yenişehir İlçesi'nde görevli bir bekçinin kardeşi olduğu öğrenildi.

Suçu bekçi kardeşi olmak

PKK Lice'de yine yol kesti. Dokzukat mezrasında yol kesen PKK'lılar, Ramazan Mula'nı ağaça bağlayarak öldürürken, aracını da ateşe vererek yaktı. Mula'nın Yenişehir ilçesinde görevli bir bekçinin kardeşi olduğu bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Lice İlçesi'ne bağlı Saydamlı Mahallesi Dokuzkat Mezrası'nda yol keserek araçlarda kimlik kontrolü yapan PKK'lı teröristler, Ramazan Mula'nın kullandığı otomobili durdurdu. Araçtan indirilen Mula'yı yola yakın bir yerde ağaca bağlayan PKK'lılar, ateş açarak öldürdükten sonra otomobili ateşe verdi.

BEKÇİNİN KARDEŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Yoldan geçen sürücüler, yanmış aracı görünce durumu güvenlik güçlerine bildirdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, yapılan incelemenin ardından Mula'nın cesedi otopsi için Lice Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

CENAZE ŞEHİTLİKTE TOPRAĞA VERİLDİ

Lice'de yapılanan ön otopsinin ardından Mula'nın cesedi, Yenişehir İlçesi'ndeki şehitlik Mezarlığı'nda toprağa verildi.  Güvenlik güçleri, Mula'yı öldüren PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi amacıyla bölgede operasyon başlattı.

Bu arada PKK'lıların ağaca bağlayarak öldürdükleri Ramazan Mula'nın kardeşinin merkez Yenişehir İlçesi'nde bekçi olarak görev yaptığı, otomobilin de bekçi kardeşine ait olduğu belirtildi.

VALİ'DEN AİLEYE TAZİYE ZİYARETİ

İl Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, beraberinde AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, 7. Kolordu Komutanı Tümgeneral Sinan Yayla, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir ve İl Emniyet Müdürü Tacettin Arslan ile Mula'nın ailesini merkez Bağlar ilçesindeki Dicle Yasevi'nde ziyaret etti.

Aile bireylerine ve yakınlarına başsağlığı dileyen Güzeloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın da taziye dileklerini iletti.

Kaynak: Diyarbakır Söz