Suçumuz neydi?

Büyükşehir Belediyesi tarafından işe alındıktan kısa bir süre sonra işlerine son verilen 100'e yakın işçi, Kayyum Cumali Atilla'ya tepki göstererek, "suçumuz neydi" sorusunu sordu.

Suçumuz neydi?

Büyükşehir Belediyesi tarafından işe alındıktan kısa süre sonra işlerine son verilen 100'a yakın işçi Kayyum Cumali Atilla'ya tepki göstererek "hiçbir sebep olmadan ailelerimizle beraber hayallerimiz yıkıldı. Suçumuz neydi” diye sordu.

Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon idaresinde işe başlayan 100 işçi bir süre önce hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarılmaları yönündeki tartışmalar devam ederken, işçiler dün Büyükşehir belediyesi önünde bir araya gelerek, tepkili basın açıklaması yaptı.

SUÇUMUZ NEYDİ?

"Suçumuz neydi" diyerek Büyükşehir Belediyesi Kayyumu Cumali Atilla'ya seslenen işçiler adına ortak açıklamayı okuyan İdris Kaan, "Çeşitli meslek gruplarından olmak üzere Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon ldaresi’ne (DİSKİ) iş başvurusunda bulunmuştuk. Aylarca süren güvenlik soruşturmasına tabi tutulduk. Güvenlik soruşmamız temiz geldikten sonra mülakata tabi tutulduk. Mülakatı da geçtikten sonra her birimiz yapılan mülakat tarihlerine binaen faklı tarihlerde olmak üzere ilgili meslek dallanmızda işe başladık" dedi.

İŞİMİZDEN ETTİLER?

Kaan açıklamada, "09 Kasım 2017 tarihinde Diski kapısına asılan bir listede ‘Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi MED A. Ş. tarafından 08 Kasım 2017 tarihi itibariyle çıkığı verilen personel listesi’  diye bir yazı ve altında isim listesi gördük. Buna göre toplu bir şekilde hiçbir makul gerekçe sunulmadan işimize son verilmişti." şeklinde konuştu.

"NEDENİNİ BİLMEK HAKKIMIZ!"

Aileleriyle beraber büyük bir şok yaşadıklarını belirten Kaan,  "Bütün çabalarımıza rağmen toplu çıkış tarihinden bu yana işten çıkarmaya yönelik halen hiçbir sebep gösterilmemiş ve hiçbirimiz bilgilendirilmemişiz. Öncellikle onca güvenlik soruşturmasından ve mülakattan da geçmiş ve mesleği olarak da uygun olan bizlerin işimize neden son verildiğini öğrenmek en doğal hakkımız." ifadelerini kullandı.

"MUHATAP CUMALİ ATİLLA’ DIR"

Kayyum Cumali Atilla'ya seslenen Kaan, "Sorularımızın muhatabı da öncellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cumali Atilla’ dır. Kendisinden bu mağduriyetleri gidermesini bekliyoruz. Haklı olarak soruyoruz! işimize neden son verildi? Ailelerimizle birlikte neden mağdur edildik?" diye sordu.

"HAYALLERİMİZ VE UMUTLARIMIZ?"

Kaan açıklamanın devamında, "Hayallerimizle ve umutlarımızla neden oynandı? Madem birkaç gün çalıştırıldıktan sonra çıkarılacaktık neden işe alındık? Neden aylarca güvenlik soruşturmasına tabii tutulup hiçbir gerekçe ve açıklama yapılmadan işten çıkarıldık? Kimimiz evliyiz, kimiz evlilik hazırlığı içinde, kimimiz DİSKİ’ de ışe başlayacağı ıçin önceki işinden ayrıldı. Bazılarımız ev tuttu, uzak memleketlerden eşyasını taşıyarak gelen ve buraya yerleşenlerimiz var." diye konuştu.

 “BAKMAKLA YÜKÜMLÜ AİLELERİMİZ VAR”

Bakmakla yükümlü olduğumuz ailelerinin olduğunu belirten sözcü,  "Çocuklarımız var, eşlerimiz var, anne babalarımız var ve bakmakla yükümlü olduğumuz. Hepimizin ortak yanı büyük bir motivasyon ile yeni bir işe başlamış ve işine dört elle sarıldık. Ancak hiç bir gerekçe gösterilmeden birkaç gün çalıştıktan sonra adeta kapı dışarı ettiler.” diye ekledi.

 “100 AİLENİN SESİNİ DUYACAK MISINIZ?”

Kaan açıklamada son olarak, “100 ailenin acısını, hayallerini, umudunu hatırlatmak istiyoruz. Buradan tekrardan Büyükşehir Belediyesi Atilla’ ya seslenmek istiyoruz. Aylarca işe başlamayı bekleyip birkaç gün çalıştıktan sonra işten çıkarılan 100 ailenin sesini duyacak mısınız? Bugün 24 Kasım 2017'. Tam 16 gündür hiç kimse hiçbir açıklama yapmamış ve mağduriyetimize kulak kesilmemiştir. Bu mağduriyetin giderilmesini temenni eder ve işimize geri dönmeyi yetkililerden rica ediyoruz.” açıklamalarında bulundu.

 “ETTEN DUVAR ENGEL OLDU”           

Öte yandan işe girdikten sonra ailesiyle beraber 1600 kilometre yol kat ederek Diyarbakır’a yerleştiğini belirten İsmail Doğri ise “Ancak 3 gün sonra işten çıkarıldık. Sebep de verilmedi. Belediye önünde Cumali Atilla beyle görüşme talebinde bulunduk. Hiçbir şekilde görüştürmediler, etten duvar örülmüş. Devletin atadığı kayyumun halkı ile iç içe olması gerekirken, halkına sırt çevirmesi neden? Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyoruz, bize yardım edin. Halk mağdurdur. 100 ailenin evine ateş düşürdüler.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz