Sular Kesiliyor!

DİSKİ Genel Müdürlüğü, Dicle Barajı’nda askeri tankın tepeden yuvarlanarak İçme Suyu Ana Pompa İstasyonu’na enerji taşıyan enerji nakil hattına çarptığını, bu nedenle kente su verilemediğini bildirdi. DİSKİ, akşam saatlerinde arızanın giderildiğini, ancak boşalan su hatlarının dolma işleminin bugün öğlene kadar sürebileceğini açıkladı.

Sular Kesiliyor!

DİSKİ Genel Müdürlüğü, dün öğle saatlerinde Dicle Barajı’nda askeri tankın tepeden yuvarlanarak elektrik nakil hattında hasara neden olması nedeniyle, kesinti yaşandığını bildirdi.

SULAR KESİLİYOR

Yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: “Dicle Barajı’nda askeri karakola ait askeri tankın tepeden yuvarlanarak, İçme Suyu Ana Pompa İstasyonu’na enerji taşıyan enerji nakil hattına çarpması ve enerji nakil hattı direğinin devrilmesi sonucu Pompa İstasyonu’nu besleyen elektrik kesilmiştir. Bu nedenle Ana Pompa İstasyonu’ndan kente su verilememektedir.

Kentte su kesintisi yaşanmaması için yedek Pompa İstasyonumuz olan Acil Pompa İstasyonu’ndan kente su verilmesi için tüm imkanlarımız seferber edilmiştir. Çalışmalar akşam saat 20.30 sularında tamamlanarak arıza giderilmiştir. Boşalan su hatlarının dolması bugün öğle saatlerine kadar sürebilmesi durumu vardır. Halkımıza duyurulur.”

Kaynak: Diyarbakır Söz