Görüş Bildir

Sur göz kamaştırdı

Diyarbakır’ın gece saatlerinde havadan çekilen görüntüler karposttallık görüntülere sahne olurken, Sur ilçesinin yeni görüntüleri ise göz kamaştırıyor.

Sur  göz kamaştırdı

Diyarbakır geçenin ilerleyen saatlerinde havadan çekilen ışıltılı görüntüleri kartpostallık görüntü verirken, yaşanan çatışmalı süreçten sonra yıkımların gerçekleştiği Sur ilçesinin yeni görüntüleri de göz kamaştırıyor. Yıkımın gerçekleştiği bölümün karanlıkta kalması ise dikkatlerden kaçmıyor.

Dicle Nehri’nin kenarında, Karacadağ’ın lavları üzerine kurulan şehir, tarihin her devrinde büyük medeniyetlere ve zengin kültürlere beşiklik etmiştir.

SUR'UN GECE GÖRÜNTÜSÜ

PKK'lilerin barikat ve çukur kazmasıyla başlayan çatışmalar ve ardından ilan edilen sokağa çıkma yasağı ile uzun süre gündemden düşmeyen Sur ilçesindeki yıkıma ait kuşbakışı görüntüleri objektiflere işte böyle yansıdı. Diyarbakır’ın genel gece görüntüleri izleyenleri büyülerken Sur ilçesinin yeni görüntüleri bakanları kendine hayran bırakıyor. Öte yandan ilçenin bir bölümünün de karanlıkta kaldığı görülüyor.

Sur ilçesinde 99 gün sonra yasak ve çatışmalar sona ererken çatışmaların bilançosu ise ağır. 99 gün süren çatışmalarda 72 kolluk kuvveti ve 301 PKK’li ölürken, 500’den fazla polis ise yaralandı. Öte yandan 23 binden fazla kişi ise çatışmalardan dolayı göç ederken, yüzlerce ev ve tarihi yapı da kullanılmaz hale geldi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi