Sur için kermes

Diyarbakır Bağlar İlçe Belediyesi Kadın Meclisi, Sur ilçesindeki yasak ve çatışmalar nedeniyle evlerini terk eden aileler için kermes düzenledi.

Sur için kermes

Bağlar Belediyesi’nin kadın çalışanları ile kadın meclis üyelerinin oluşturduğu Kadın Meclisi, Sur’da sokağa çıkma yasağı ve çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan ailelerle dayanışmak amacıyla kermes düzenledi. Bağlar Belediyesi Hizmet Binası’nın bahçesinde düzenlenen kermeste, kadınların evlerinde hazırladıkları yöresel yemek ve tatlılar satışa sunuldu.

SUR İÇİN KERMES

 Kermesin açılışına Bağlar belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, kadın kurumları temsilcileri, belediye personel ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. Bağlar Belediye Başkanları Birsen Kaya Akat ve Eşref Güler bir program için il dışında olmaları nedeniyle katılamadı. Başkan yardımcıları, kadınlara hazırladıkları kermes için teşekkür etti.

Kadınların satışa sunduğu yiyecekler, belediye personeli ve vatandaşlar tarafından tüketilirken, elde edilen gelir ise Sur ilçesinden evlerini terk etmek zorunda kalan ailelere verilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz