Sur'a geliyor

Hendek terörünün virane ettiği Sur'un yeniden inşa için "master planı" hazırlatan Başbakan Davutoğlu, Cuma günü Diyarbakır'a geliyor.

Sur'a geliyor

Hendek terörünün virane ettiği Sur'un yeniden inşa için "master planı" hazırlatan Başbakan Davutoğlu, Cuma günü Diyarbakır'a geliyor.

SUR'A MASTER EYLEM PLANI

PKK'nın hendek ve barikat terörü nedeniyle çıkan çatışmalarla yaşanılmaz hale gelen ve dört ayı bulan sokağa çıkma yasağının hakim olduğu Sur ilçesi için, Bakanlar Kurulundan çıkan "acil kamulaştırma" kararıyla hazırlanan "master eylem planı" Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından, Cuma günü Diyarbakır'da açıklanacak.

DİYARBAKIR HAVAALANI

Tarihi Ulu Camii'de "cuma namazını" halkla birlikte kılacak olan Başbakan Davutoğlu, Sur'un inşası için ve yürütülen terörle mücadeleyle ilgili, bazı STK temsilcileriyle bir araya gelecek. Davutoğlu, Diyarbakır Havalimanı Yeni terminal binasının da resmi açılışını gerçekleştirecek.

BAKANLAR BUGÜN AÇIKLAYACAK

Öte yandan, Davutoğlu'nun ziyareti öncesi bugün Diyarbakır'a gelecek olan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ile Kültür Bakanı Mahir Ünal'da, özellikle kamuoyunda tartışılan ve çeşitli süpekülasyonlara neden olan "Kamulaştırmayla" ilgili bilgilendirme toplantısı yapacak.

33 medeniyeti bünyesinde yaşatan, Sur'ları ve tarihi yapılarıyla "açık hava müzesi" konumundaki Sur ilçesinde, aylardır PKK tarafından yürütülen hendek ve barikat terörünün yarattığı tahribattı ortadan kaldırmak için kolları sıvayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, hazırlanan "master eylem" planını, yarın Diyarbakır'da açıklayacak.

CUMA GÜNÜ DİYARBAKIR'DA

Cuma günü sabah kalabalık bir bakanlar kurulu üyesiyle Diyarbakır'a gelecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu ilk olarak, 195 milyon liranın harcanarak inşa edilen, Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binasının açılışını yapacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Başbakanın resmi açılışını yapacağı havalimanıyla ilgili dün yazılı açıklamada bulundu.

DİYARBAKIR HAVALİMANI

Yıldırım, 195 milyon 400 bin lira bedel üzerinden 2013 başında ihale edilen Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binasının yapımına aynı yıl mart ayında başlandığını anımsattı. Yeni terminal binasının resmi açılışının Başbakan Davutoğlu'nun da katılacağı törenle cuma günü yapılacağını aktaran Yıldırım, Diyarbakır Havalimanı'nın yıllık yolcu kapasitesinin, yeni terminal binası ile 1 milyon 800 binden 5 milyona ulaşacağını bildirdi.

ULUSLARARASI UÇUŞLARA

Diyarbakır Havalimanı'nın, terminal binası ile sadece yolcu kapasitesinin artmayacağına dikkati çeken Yıldırım, "Yeni terminal binası, Diyarbakır ile birlikte bölgenin de çehresini değiştirecek büyük bir yatırım. Yeni yatırımın ardından Güneydoğu dünyaya Diyarbakır Havalimanı ile açılacak. 5 milyon yolcu kapasiteli terminalde 10 uçağa aynı anda hizmet verilebilecek, 10 uçaktan 6'sının yolcuları körüklü sistemden hizmet alacak" ifadelerini kullandı. Bakan Yıldırım, 93 bin 804 metrekare kapalı alana sahip terminal binasında 6 köprü ve bin 38 araçlık kapalı otopark, arıtma tesisi, güç ve ısı merkezinin de yer alacağını işaret etti.

ULU CAMİ'DE CUMA NAMAZI

Havaalanı açılışı sonrasında Başbakan Davutoğlu ve beraberindeki bakanlar ile Milletvekilleri, PKK'nın hendek ve barikat terörü yüzünden büyük bir bölümü harap olan Sur ilçesindeki, tarihi Ulu Camii'de cuma namazı kılacak. Halkla birlikte Cuma namazı kılacak olan Başbakan Davutoğlu, cami çıkışında vatandaşlarla görüşüp, bazı esnafları ziyaret edecek. Davutoğlu daha sonra, Sur ilçesinin yeniden inşaasi için, hazırlanan "master eylem" planını, kamuoyuna açıklayacak. Davutoğlu ayrıca, Sur'da yürütülecek çalışmalarla ilgili, bazı STK temsilcileriylende görüşerek, fikir alış-verişinde bulunacak. Davutoğlu daha sonra havayoluyla akşam saatlerinde Diyarbakır'dan ayrılacak.

BAKANLAR BUGÜN AÇIKLAYACAK

Öte yandan, Başbakan Davutoğlu'nun ziyareti öncesinde Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ile Kültür Bakanı Mahir Ünal da bugün Diyarbakır'da olacak. Bakanlar Sur'la ilgili Bakanlar Kurulu'nun almış olduğu "acil kamulaştırma" kararının detayları ve kamuoyunda oluşan çeşitli iddiaları cevaplama anlamında, basın toplantısı düzenleyecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler