Görüş Bildir

Sur'a yürümek istediler

HDP'li Milletvekillerinin de aralarında bulunduğu bir grup, Sur'a yürümek istedi. Polis müdahalesiyle olaylar çıkarken, gözaltına alınanlar oldu.

Sur'a yürümek istediler

Türkiye’nin çeşitli illerinden sevk edilen yüzlerce özel harekat ve terörle mücadele polisinin katılımıyla yürütülen ve verilen aradan sonra askerin de girdiği Sur ilçesine 500 kişilik jandarma özel harekat ekibi sevk edilirken, çatışmalar hız kesmeden devam ediyor, HDP'liler dün de Sur ilçesine yürümek istedi.

500 BORDO BERELİ SUR'DA

Yasağın 17’nci gününe girdiği Sur ilçesinde güvenlik güçleri kontrollü bir şekilde ilerliyor. Labirent gibi sokakları olan ve operasyonların Kurşunlu Camii’nin çevresinde yoğunlaştığı ilçede şiddetli çatışmalar durulmuyor. Bugün güne sessiz başlanan ilçede dün gece geç saatlere kadar silah sesleri yankılandı. Öte yandan, 2 polisin şehit olduğu, 17 polisin de yaralandığı ilçeye, 500 kişilik jandarma özel harekat ekibi de sevk edildi. Bu ilçedeki operasyonları da askerin ele alacağı tahmin ediliyor.

SUR'A YÜRÜMEK İSTEDİLER

Dün, Ofis semtindeki Demokratik Toplum Korgresi merkezinde yapılan basın toplantısının ardından saat 12.30'da aralarında HDP'li milletvekilleri Sibel Yiğitalp ve Mahmut Toğrul'un da bulunduğu kalabalık bir grup, sokağa çıkma yasağının devam ettiği Sur İlçesi'ne yürümek istedi. Kol kola giren HDP'li milletvekillerinin arkasından, 'PKK halktır, halk burada', 'Yaşasan Sur direnişi' sloganları atan grup, Sur İlçesi'ne doğru yürüyüşe geçti.

POLİS MÜDAHALE EDİNCE

Ekinciler Caddesi üzerinde önlem alan polis, hoparlörden uyarı anonsu yaptı. Buna rağmen yürüyüşe devam eden gruba, polis tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale etti. Göstericiler arasından zaman zaman, zırhlı polis araçlarına ses bombaları atılırken, Ofis semtindeki ara sokaklarda zaman zaman silah ve patlama sesleri duyuldu. Güvenlik güçleri ile göstericiler arasında başlayan çatışmalar aralıklarla devam etti.

OLAYLAR BAĞLAR'A SIÇRADI

Gün içerisindeki olaylar, Bağlar ilçesine de sıçradı. Olaylarda 2’si Rusya uyruklu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Polisin Ekinciler Caddesi’nde bir gazeteciyi gözaltına almak istemesine ise meslektaşları izin vermedi. Kentte gerginlik devam ediyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi