Görüş Bildir

Diyarbakır Sur'da çatışma! Tahir Elçi öldürüldü, Tahir Elçi kimdir?

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'nın gençlik yapılanmasınca ateş açılması sonucu çıkan çatışmada Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi hayatını kaybetti. Tahir Elçi'nin öldürüldüğü belirtilen çatışmada 1 polis memuru da şehit oldu.

Diyarbakır Sur'da çatışma! Tahir Elçi öldürüldü, Tahir Elçi kimdir?

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır Barosu tarafından Yenikapı Sokak'ta daha önce terör olayları nedeniyle zarar gören Dört Ayaklı Minare önünde konuya ilişkin düzenlenen basın açıklamasının ardından teröristlerce ateş açıldı.

Güvenlik güçlerince karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktı.

Gruptakiler ve basın mensupları, çatışma nedeniyle çevredeki binalara sığındı.

Olayda Baro Başkanı Tahir Elçi hayatını kaybetti, AA muhabiri Aziz Aslan ve polislerin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı. Yaralılar, kentteki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Doğrudan hedeflenip hedeflenmediği henüz bilinmeyen Tahir Elçi’nin ölümünü Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı Twitter’dan duyurdu.

Tahir Elçi öldürüldü. !

— Fırat Anlı (@anlifirat) 28 Kasım 2015

TAHİR ELÇİ KİMDİR?

Diyarbakır Barosu Başkanı olarak görev yapan Tahir Elçi, 1966 yılında Şırnak’ın Cizre İlçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Cizre’de tamamladı. Elçi, 1991 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

Elçi, 1992 yılından beridir Diyarbakır'da serbest avukatlık yapıyordu. 1998-2006 arası Diyarbakır Barosu’nda yönetici olarak görev yapan Elçi, Diyarbakır Barosu Başkanlığı yanı sıra Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezi Bilim Danışma Kurulu üyesi olarak da görev yapıyor. Elçi iki çocuk babasıydı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi