Görüş Bildir

Sur'da çatışmalar şiddetlendi! İlçeden dumanlar yükseliyor

Diyarbakır’ın Sur İlçesinde 2 Ocak sabah 05:00’dan itibaren ilan edilen sokağa çıkma yasağı 9. Gününde 17 saatliğine ara verilmişti. 42. Gününe giren sokağa çıkma yasağı boyunca günlerce şiddetli çatışmalar devam etti. Bugünde şiddetli çatışmaların devam ettiği Sur’da yaşanan çatışmada silah ve top sesleri Diyarbakır’ın bir çok semtinden duyuldu. Yaşanan çatışmalarda Sur ilçesinden yoğun dumanlar yükseldi.

Sur'da çatışmalar şiddetlendi! İlçeden dumanlar yükseliyor

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, Hendek ve barikatların kaldırılması ve teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için düzenlenen operasyonlar nedeniyle Sur ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı 43’üncü gününde devam ediyor. Operasyonların tüm hızıyla sürdüğü ve Genelkurmay Başkanlığı’nın son açıklamasına göre 88 teröristin etkisiz hale getirildiği ilçede dün gece yarısından itibaren yeniden çatışma yaşanmaya başladı. Çatışmaların bugün öğle saatlerine kadar devam ettiği ve gittikçe şiddetlendiği ilçe silah ve patlama sesleriyle yankılanırken, teröristlerin yaktığı binalardan çıkan dumanlar da gökyüzünü kapladı.

HENDEKLER KAPATMALAR DEVAM EDİYOR

İlçede, bir taraftan operasyonlar sürerken, diğer taraftan teröristlerin temizlendiği mahallelerdeki hendeklerin ise kapatılması için çalışma başlatıldı. İlçeye, hendeklerin kapatılması için Devlet Su İşlerine (DSİ) ait kamyonlarla toprak nakli yapıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi