Sur'daki Terör Mağduru Aileler Sinemada Moral Buldu

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör saldırıları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan aileler, kaymakamlık tarafından sinemaya götürüldü.

Sur'daki Terör Mağduru Aileler Sinemada Moral Buldu

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör saldırıları nedeniyle evlerinden ayrılmak zorunda kalan ve bir otele yerleştirilen aileler, kaymakamlığın organizasyonuyla gittikleri sinemada moral buldu.

Sur'da sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde kamu düzeninin sağlanması, barikatların kaldırılması, çukurların kapatılması ve patlayıcıların imha edilmesi amacıyla güvenlik güçlerince başlatılan operasyon sürüyor.

Sinemada moral buldu

Sur Kaymakamlığı, bir otele yerleştirilen ve her türlü ihtiyaçları karşılanan terör mağduru aileleri, moral bulmaları için sinemaya götürdü. Terör saldırılarının izlerini silmek için hayata geçirilen projeyle 75 aile bir alışveriş merkezindeki sinema salonunda "Kardeşim Benim" filmini izledi.

Kadın ve çocuklardan büyük bölümü ilk kez sinemada film izlediklerini belirterek yaşadıkları mutluluğu dile getirdi. Ailelere daha sonra alışveriş merkezinde yemek ikram edildi. Yetkililer, sinema organizasyonunun belirli aralıklarla devam edeceğini bildirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz