Görüş Bildir

Süreç siyasi değil refah sürecidir

Diyarbakır'da katıldığı bir programın açılışında konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, çözüm sürecinin sadece siyasi bir süreç olmadığını belirterek, “Çözüm süreci aynı zamanda bir refah sürecidir” dedi.

Süreç siyasi değil refah sürecidir

Diyarbakır'da katıldığı bir programın açılışında konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, çözüm sürecinin sadece siyasi bir süreç olmadığını belirterek, "Çözüm süreci aynı zamanda bir refah sürecidir" dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gıda Tarım Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile birlikte Diyarbakır'da bir otelde düzenlenen 'Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 14'üncü Çağrı Tanımı ile Diyarbakır'a Hayat Veren Yatırımların Açılışı' programına katıldı. Programda konuşma yapan Kalkınma Bakanı Yılmaz, dünya genelinde tarım sektörünün öneminin giderek arttığını söyledi. Türkiye'nin tarımsal hasıla bakımından Avrupa'da birinci sıraya yükseldiğini kaydeden Yılmaz, şöyle konuştu:

GAP VE DİYARBAKIR

"Hükumetimiz GAP bölgesine yatırım gelmesi için büyük çaba sarf ediyor. Yenilenen GAP Eylem Planı ile bölgeye 26,8 milyar lira yatırım yapılacak. Bu sayede altyapılar tamamlanacak. Kamu, özel sektör yatırımları ve Çözüm Süreci'nin sağlayacağı imkanlarla bölge çok farklı bir hale gelecek. Çözüm Süreci sadece siyasi bir süreç değildir, aynı zamanda bir refah sürecidir, en büyük teşviktir. Çözüm Süreci, zihinlerde hiçbir soru işareti kalmayacak şekilde sonuçlandığı bir ortamda bölge ekonomisi uçacak, çok farklı yerlere gelecek. Buralarda herşey var, varlık içerisinde yokluk çekiyoruz. Her türlü potansiyelimiz, genç nüfusumuz, lojistik imkanlarımız var, geniş arazilerimiz var. Tek ihtiyacımız olan huzur ve hedefler konusunda birlik ve beraberliktir. Diyarbakır'ın yüzde 42'si 17 yaşın altında, yaklaşık 700 bin gencimiz var. Bu gençlere iş imkanı oluşturmak için çalışıyoruz."

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de konuşmasında, uzun süre ihmal edilmiş ve çok acılar çekmiş bölgenin kalkınması için önemli projeler geliştirdiklerini anlattı.

GÜNEŞ ENERJİSİ TARLASININ AÇILIŞINI YAPTI

Konuşmaların ardından Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu projelerinden hibe alan Rukiye Sarıgül, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'e kaşkol hediye etti. Bakan Mehdi Eker daha sonra GAP Uluslararası Tarımsal Araştırmalar ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne geçerek bin kişilik kongre merkezinin temel atma törenine katıldı. Bakan Eker, daha sonra aynı sahada bulunan Güneş enerjisi tarlasının açılış törenine katıldı. Törenden önce tarlanın ön kısmına fidan diken Bakan Eker, GAP Uluslararası Tarımsal Araştırmalar ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün yıllık elektriğinin yarısı olan 30 bin kw eletrik üretecek olan Güneş Enerjisi tarlasının açılışını yaptı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi