Suriyeli yetim ve öksüzlere kıyafet yardımı

Ülkelerindeki iç savaşta anne ya da babalarını kaybeden Şanlıurfa'daki 400 Suriyeli çocuğa, ayakkabı, kıyafet ve oyuncak hediye edildi

Suriyeli yetim ve öksüzlere kıyafet yardımı

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformunca ülkelerindeki iç savaşta anne veya babalarını kaybeden Suriyeli çocuklara, ayakkabı, kıyafet ve oyuncak dağıtıldı.

Sığınmacılara hizmet amacıyla kurulan platform tarafından Suriyeli yetim ve öksüz çocuklara yardım etkinlikleri kapsamında, Ceylanpınar ilçesindeki çadır kentte kalan 400 çocuğa hediyeleri verildi.

Minibüslerle Paşabağı Mahallesi'ndeki Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Yardım Mağazası'na getirilen çocuklar, gönüllülerin yardımıyla buradan kendilerine uygun ayakkabı ve giysileri seçti.

OKSÜZ ÇOCUKLAR

Suriyeli minikler oyuncaklarını alıp yemek yedikten sonra araçlarla yeniden çadır kente götürüldü.

Platformun mağaza sorumlusu Veysel Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı öncesi Suriyeli çocukları sevindirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Tüm çocuklara ulaşmayı amaçladıklarını ifade eden Toprak, "Şimdiye kadar binlerce kişiye ulaşmaya çalıştık, bu hafta da ne mutlu ki 400 çocuğumuzu sevindirdik. Çocukları mutlu gördükçe çalışma azmimiz artıyor. Gelecek hafta da Ceylanpınar'daki yetim ve öksüz çocukları giydirip, orayı tamamlamayı düşünüyoruz. Hayırseverlerin desteğiyle inşallah bu çalışmalarımız artarak devam edecek." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler