Görüş Bildir

Surlular, ilahiler eşliğinde iftar açıyor

Operasyonların başarılı tamamlanmasıyla PKK'lılardan arındırılan Sur ilçesinde, vatandaşlar ilahiler eşliğinde iftarını açıyor.

Surlular, ilahiler eşliğinde iftar açıyor

Vatandaşlardan Aba, "Allah devletimizi, vatanımızın ve milletimizin başından eksik etmesin. Her gün buraya geliyoruz. İlahiler eşliğinde iftar açmak çok güzel"

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Ulu Cami önüne kurulan iftar çadırına gelen vatandaşlar, ilahiler eşliğinde iftar açıyor

Diyarbakır Valiliği, İl Müftülüğü ve Sur Kaymakamlığının tarihi Ulu Cami önünde kurduğu iftar çadırında her gün 700 vatandaşa ilahiler eşliğinde iftar veriliyor.

İftara, terör mağduru Surlu kadın ve çocuklar yoğun ilgi gösterirken, vatandaşlar huzur ortamında iftarlarını açmanın mutluluğunu yaşıyor.

Surlular, ilahiler eşliğinde iftar açıyor

Diyarbakır İl Müftülüğü İlahi Korosu Şefi Ömer Yakut, yaptığı açıklamada, ilahiler eşliğinde açılan iftar programlarının ramazan ayının ilk gününden bu yana sürdüğünü belirtti.

Ramazan ayının sonuna kadar hizmet vereceklerini dile getiren Yakut, şöyle konuştu:

"İftar programlarından sonra yanımıza gelen vatandaşlarımız bu programdan duydukları memnuniyeti dile getiriyorlar. 'Allah razı olsun valiliğimizden. Allah razı olsun müftülüğümüzden' diye dua ediyorlar."

Yakut, terörden etkilenen Sur'da güzel bir ortam oluştuğuna dikkati çekti.

- "Sur'da böyle bir manzara ile karşılaşmaktan mutluyum"

Vatandaşlardan Fırat Arslan, iftar çadırına ilk defa geldiğini belirterek, Sur'da böyle bir manzara ile karşılaştığından dolayı memnun olduğunu belirtti.

Arslan, şöyle konuştu:

"Müslümanlar ilahiler eşliğinde, maneviyat ve huşu içerisinde oruçlarını açıyorlar. Güzel ve farklı bir duygu. Ortam farklı, tarihi bir ortam. Ulu Cami gibi tarihi bir camide iftar açmak daha farklı bir duygu. Tüm Müslümanların bu duyguyu tatmasını isterim."

Nurettin Aba ise söylenen ilahilerden dolayı her gün çadıra geldiğini belirterek, "Allah devletimizi, vatanımızın ve milletimizin başından eksik etmesin. Her gün buraya geliyoruz. İlahiler eşliğinde iftar açmak çok güzel." dedi.

Vatandaşlardan Muhammed Nebi Rıdvan da herkesin birlik ve beraberlik içinde yaşamasını temenni etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi