Görüş Bildir

Sürpriz çıkarma!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, haftasonu Diyarbakır ve Batman'a sürpriz ziyarette bulunacak. Toplu açılışlara katılacak olan Erdoğan'ın, çözüm süreciyle ilgili "önemli açıklamalar" yapması bekleniyor.

Sürpriz çıkarma!

Recep KAYA/Naif DURGUN/Ahmet DEMİR

Cumhurbaşkanı olarak ilk kez cumartesi günü Batman ve Diyarbakır'a sürpriz ziyarette bulunacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın toplu açılışların yansıra, özellikle Çözüm süreciyle ilgili gelinen son aşamaya ilişkin önemli açıklamalarda bulunması bekleniyor.

CUMHURBAŞKANI OLARAK İLK ZİYARET

Alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1 Mayıs kutmalarından hemen sonra, 2 Mayıs Cumartesi günü ilk olarak Batman'a gidecek. Erdoğan, AK Parti Batman eski Milletvekili Nezir Nasıroğlu'nun geçen hafta öldürülen oğlu Abit Nasıroğlu'nun taziyesine katılacak. Başsağlığı dileğinde bulunacak olan Erdoğan, barış görüşmeleri için de burada aracılık yapması bekleniyor. Valilik ve diğer temaslarının ardından Erdoğan, Diyarbakır İl Valiliğinin organizasyonu nedeniyle Diyarbakır'daki etkinliklere katılacak.

İSTASYON MEYDANINDA MİTİNG

Öte yandan, Erdoğan'ın Diyarbakır'a yönelik sürpriz ziyaretiyle ilgili açıklama yapan  AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstasyon meydanında düzenlenecek mitingde çözüm sürecine ilişkin önemli mesajlar vereceğini söyledi. Mitingin ardından 223 tesisin açılış kurdelesini keseceğini ifade eden Akar, şöyle konuştu:

223 TESİSİN AÇILIŞ KURDELESİ

"Bu tesislerin açılışı insanlarımıza iş ve aş demektir. Sayın Cumhurbaşkanımız hem burada ekonomik ve siyasal istikrar hem de çözüm süreci ile ilgili önemli mesajlar verecektir. Bilindiği gibi Cumhurbaşkanımız çözüm sürecinin mimarıdır. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir siyasetçinin cesaret etmediği bir adımı atarak, hatta bedeli zehir içmek olsa, bedeli ölümde olsa ben bu adımı atacağım diyerek çözüm sürecini başlatmış ve Kürt meselesinin çözümüne yönelik çok güçlü bir iradeyi ortaya koymuştur. Bu irade sayesinde yaklaşık 3 yıldan fazladır bölgede kan akmıyor, analar ağlamıyor ve insanlar köyüne mezrasına gitmeye başladı. Ve bunlardan daha önemlisi Tayyip Erdoğan, Kürtlerin ve Kürt haklarının red, inkar ve asimilasyonunu durduran insandır."

ÇÖZÜM SÜRECİNE İLİŞKİN REFORMLAR

Erdoğan'ın çözüm sürecine ilişkin reformlar yaptığını vurgulayan Akar, şöyle devam etti: "Kürt edebiyatının şaheseri olan Ehmede Xani'den o bahsetmiştir. Cezaevinde yaşanan zulümlere ilk o vurgu yapmıştır. Kürt halkının çektiği ızdırabı o dile getirdi. Ebedi bir kardeşlik için birlikte yaşama perspektifini o ortaya koymuştur. Hiçbir ülkede göremediğimiz direk bir görüşme mekanizmasını başlattı. Kürt halkı her zaman için Tayyip Erdoğan'ı yüreğinde taşıyacaktır." Erdoğan'ın Ortadoğu'daki Kürtleri de kardeş bilerek kucakladığını aktaran Akar, çözüm sürecine destek veren herkesi mitinge davet etti.

ÇÖZÜM SÜRECİ İÇİN ÖNEMLİ ADIM

Erdoğan'ın , Diyarbakır ziyaretinin,  özellikle izleme heyeti ardından Ağrı'da yaşanan gelişmeler sonrası "durma noktasına geldi?" eleştirileri yapılan çözüm süreci konusunda önemli olduğu vurgulanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bölge ziyaretinde süreç konusunda önemli mesajlar vermesi bekleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi