Tahliye edilen bina çöktü, 4 bina daha tahliye edildi

Diyarbakır’da tahliye edilen 4 katlı bir apartman çökerken, çökme esnasında çevresindeki apartmanlara büyük hasar verdi. 4 apartmanda oturanlar evlerini terk etmek zorunda kaldılar.

Tahliye edilen bina çöktü, 4 bina daha tahliye edildi

Diyarbakır Yenişehir ilçesinde bulunan 4 katlı bir apartman yıkılma tehlikesi nedeniyle tahliye edilmişti. Tahliye edilen bina çökerken, çökme esnasında çevre binalarda büyük hasar meydana geldi. Hasar gören binalarda birinin arka cephesi tamamen yıkılırken, diğer 2 binada da hasarlar meydana geldi.

Çökme sonrası hasar gören bina sakinleri, kendi kaldıkları binaların da yıkılma endişesi içerisine girerek eşyalarını kurtarmaya çalışıyor.

Şehitlik Mahallesi 2'nci Sokak'ta bulunan 4 katlı Gökdağ Apartmanı, kolonlarının patlaması nedeniyle Yenişehir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından boşaltılmıştı. Dün gece saatlerinde apartman büyük bir gürültüyle çökerken, olay yerine çok sayıda polis, zabıta, ambulans, itfaiye, UMKE ve AFAD ekibi sevk edildi.

Güvenlik önlemlerinin alındığı 4 katlı bina akşam saatlerinde büyük bir gürültüyle çöktü. Çevredeki bazı binalarda hasar oluştu. Hasar oluşan binaların yıkılacağı endişesiyle vatandaşlar, eşyalarını binadan çıkardı.

40 yıllık Gökdağ Apartmanı'nın çökmesinin ardından diğer apartmanlarda zarar oluşabileceği gerekçesiyle çevrede 6 katlı Girne Apartmanı'nın A ve B bloğu, 5 katlı Fidan ile 4 katlı Nur apartmanları tahliye edildi. Bina sakinleri eşyalarını almadan evlerinden ayrılırken, apartmanların etrafına güvenlik şeridi çekildi.

Çökmenin etkilediği 3 binayı incelemek üzere Yenişehir ilçe belediyesinde imar ekipleri gelirken, çevre güvenliğini sağlamak amacıyla TOMA ve akrep de olay yerinde bulunuyor.

Yapılan incelemelerin ardından Diyarbakır Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından verilecek kararı bekleyen ve çaresiz bir bekleyiş içinde olan bina sakinleri ancak ufak tefek eşyalarını alabildiler.

Çöken bina ile ilgili belediye yetkilileri tarafından yapılan açıklamada ekiplerin inceleme yapacağı ve daha sonra diğer binalar için de karar verecekleri belirtildi.

Açıklamada ayrıca, "Eşyalarınız için çıkan raporun ardından karar verilecek. Size tebligatta bulunacağız. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne gidip başvurun. Onlar da evin içerisinde bulunan ailelere 1 yıl boyunca kira yardımı yapacak. Burası kentsel dönüşüme girecek. Önemli olan burada can kaybının olmamasıdır. Bugün için de size kararı bildireceğiz" dedi.

Bölgede bulunan 2 apartmanda da incelemek yapacak olan ekipler, daha sonra molozlar kamyonlarla taşınarak, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait sahaya boşaltılacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz