Tahliye oldu hastaneye kaldırıldı

Ağustos ayında tutuklanan ve kalıtsal kan hastalığı nedeniyle hayati tehlikesi bulunan eski Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, dün akşam saatlerinde sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilmesinin ardından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesine kaldırıldı.

Tahliye oldu hastaneye kaldırıldı

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinin eski belediye başkanı Abdullah Demirbaş, sağlık durumunun kötüye gitmesi nedeniyle avukatlarının yaptığı başvurunun ardından, tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edilmesinin ardından, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesine kaldırıldı. “Kalıtımsal kan pıhtılaşması” hastalığı bulunan Abdullah Demirbaş için bir süredir sosyal medya aracılığıyla da kampanya yürütülüyordu.

Tahliye edilmesinin ardından konuşan Demirbaş, akşam saatlerinde serbest bırakıldıktan hemen sonra Diyarbakır'daki Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji bölümüne yatırıldığını söyledi. Ayak parmaklarında morarma ve hissizleşme başladığını belirten Demirbaş, kangren ve emboliden şüphelenildiğini, hayati risk olabileceğini belirtti.

Demirbaş, şu mesajı verdi: “Sağlık nedeniyle tahliye edilmemde duyarlılık gösteren, katkı sağlayan bütün herkese teşekkür ediyorum. Tahliye edilmem için verilen mücadeleler benim için çok anlamlıydı. Bir an önce tüm hasta tutsakların serbest bırakılmasını istiyorum.”

KIZI KAMPANYA BAŞLATMIŞTI

Abdullah Demirbaş’ın kızı Berfin Ezgi Demirbaş, babasının ve diğer hasta tutsakların serbest bırakılması için imza kampanyası başlatmıştı. Babasının sağlık durumundan bahseden Berfin Ezgi Demirbaş, Adli Tıp Kurumu’ndan verilen raporları da hatırlatarak babasının tahliye edilmemesi halinde yaşam hakkının elinden alınacağını vurgulamıştı. Demirbaş sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilmişti Abdullah Demirbaş, 2001'den beri "Herediter Derin Ven Trombozu" adlı kalıtsal damar hastalığı ile mücadele ediyor.

2009'DA DA TUTUKLANDI VE TAHLİYE EDİLDİ

Demirbaş, KCK operasyonu kapsamında 26 Aralık 2009'da tutuklandıktan sonra sağlık sorunları nedeniyle 14 Mayıs 2010'da tahliye edilmişti. Ancak o dönem de İsveç, Belçika veya Avustralya'da tedavi görmesi gereken Demirbaş’a, "Delilleri karartma ve kaçma şüphesi" olduğu ileri sürülerek yurtdışına çıkış yasağı konulmuştu.

Bu yasak ise 7 Mart 2012’de kaldırılmıştı. Demirbaş, son olarak Dicle Nehri kıyısında yapılan Kırklardağı Yaşam Konutları’nda yolsuzluk ve usulsüzlük yapıp, PKK ’ya para aktardığı iddiasıyla Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 8 Ağustos 2015’te tutuklanmıştı.

ENSARİOĞLU ZİYARET ETTİ

Buarada, AK Parti MKYK üyesi ve Diyarbakır milletvekili adayı M. Galip Ensarioğlu, hastanede tedavi gören Demirbaş’ı ziyaret etti. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi hematoloji bölümünde tedavisi süren Demirbaş'la görüşen Ensarioğlu geçmiş olsun dileğinde bulunarak en yakın zamanda sağlığına kavuşması dileklerini iletti. Demirbaş ise ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, teşekkür etti. Demirbaş, tedavisi nedeniyle tutuksuz yargılanmasının devam edeceğini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz