Görüş Bildir

Tammah aşireti üyeleri barıştı!

Aralarında husumet bulunan tammah aşiretine mensup akraba aileler, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik'in katıldığı yemekte barıştırıldı.

Tammah aşireti üyeleri barıştı!

Şanlıurfa'da aralarında husumet bulunan akraba iki aile, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve kanaat önderlerinin girişimiyle barıştırıldı.

Tammah Aşiretine mensup Demir ve Bulut aileleri arasında yaklaşık 7 ay önce çıkan ve iki kişinin ölümüyle sonuçlanan kavganın ardından, taraflar arasında husumet başladı.

Bölgedeki kanaat önderlerinin girişimleri sonucu bir araya gelen iki ailenin büyükleri barışma kararı aldı.

Bunun üzerine aileler, bir restoranda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ile aşiret  mensuplarının da katıldığı barış yemeğinde bir araya geldi.

Çelik, burada yaptığı konuşmada, ailelerin barışmasından memnuniyet duyduğunu belirterek, benzer olayların bir daha yaşanmamasını istedi.

AİLELERİN BARIŞMASI

Aileleri gösterdikleri özveriden dolayı tebrik eden Bakan Çelik, şunları söyledi:

"Aşiret arasında yaşanan bu gibi olayları kimse istemez ama Şanlıurfamız'da hakikaten benim çok üzüldüğüm bu hadiselerin yaşanması inanın derinden bizi kahrediyor. Hep dua ediyoruz, Cenabı Hakk'a yalvarıyoruz, 'son olsun artık bu, bir daha bu üzücü şeyleri yaşamayalım' temennisinde bulunuyorum. Hepimize geçmiş olsun diyorum, Allah geleceğimizi aydınlık kılsın temennisinde bulunuyorum.  Can Allah tarafından verilir, can alacak olan Cenabı Hak'tır, yani bu ana prensibi kulağımıza küpe etmemiz gerekiyor. Bu hayat meselesi Cenabı Allah tarafından bize böyle tanzim edilmiş, onun için yaşadığımız üzüntüler var, sevinçler var, hepsinin birlikte yaşıyoruz."

"Üzüntülere son verecek bir irade ortaya koymamamız gerekiyor, yeteri kadar etrafımızda milletimizi, devletimizi üzen hadiselerle karşı karşıyayız, yeteri kadar insanların mağduriyetlerine şahit oluyoruz." diyen Bakan Çelik, sözlerine şöyle devam etti:

"Hiç olmazsa içimizdeki aile gücümüzü, aile bütünlüğümüzü korumaya gayret edelim. Aşiretler çok önemli bunun kıymetini bilelim bu büyük ailenin olumsuzluklarla değil olumlu yönlerle anılması için el birliği yapalım, gönül birliği yapalım, birbirimizi Allah için sevelim temennisinde bulunuyorum."

Konuşmanın ardından tokalaşan ve sarılan aile üyeleri, Bakan Çelik'e teşekkür etti.

Yapılan duanın ardından, iki ailenin mensupları birlikte yemek yedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi