Görüş Bildir

Tarihi camide itikafa girdiler

Diyarbakır'da TSK ve emniyet unsurlarınca yürütülen operasyonla PKK'lı teröristlerden arındırılan Sur ilçesinde vatandaşlar itikaf için tarihi İskender Paşa Camisi'ne kapanıyor

Tarihi camide itikafa girdiler

Diyarbakır'da PKK'lılardan temizlenen Sur ilçesinde tarihi İskender Paşa Camisi'nde itikafa giren vatandaşlar ramazanın son 10 gününü namaz kılıp dua ederek, Kur'an-ı Kerim okuyarak, tefekkürle geçiriyor.

PKK'ya yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca yürütülen müşterek operasyonla teröristlerden arındırılan Sur'da vatandaşlar Diyarbakır’ın 12. Osmanlı Valisi İskender Paşa tarafından yaptırılan, Mimar Sinan’ın eserlerinin derlendiği bazı yazmalarda adı geçen İskender Paşa Camisi'nde Hazreti Muhammed'in itikaf sünnetini huzur içinde yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyor.

"RÜYALARIMIZDA BİLE İTİKAFTAN ÇIKMIYORUZ"

6 yıldır itikafa giren Enver Geçmez, tarihi camide itikafa girmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. "İmkanım olmadığı için hacca ve umreye gidemedim. İtikafa girmek bana hac ve umre tadı veriyor. Bu 10 gün bitsin istemiyoruz. Rüyalarımızda bile itikaftan çıkmıyoruz." diyen Geçmez, herkesi bu ibadeti yapmaya davet ettiğini belirtti.

Geçmez, itikaftaki günlerinin Kur'an-ı Kerim okuyarak, namaz kılarak geçtiğini dile getirerek, şunları kaydetti: "Diyarbakır, peygamberler ve sahabeler şehridir. Burayı fetheden sahabeler Mekke'den ve Medine'den geldiler. Burada çok sayıda sahabe kabri var. Diyarbakır'ın terörle anılmasını Müslüman Kürtler olarak kabul etmiyoruz. Buranın her bir taşında peygamberlerin, ulemaların ve sahabelerin hatıraları var. Tarihi mekanlara kimlerin zarar verdiği bellidir. (Teröristler) Bunlar imana ve İslam'a düşmanlık ettikleri için camilerimizi ateşe verdiler. Diyarbakır'da birçok cami terör olaylarında ateşe verildi. Camilerimizi ve Kur'an-ı Kerimleri yaktılar. Yaktıkları camiler inşallah yeniden onarılır da bizler de onlara inat çocuklarımızla camileri doldururuz." Geçmez, gençlere itikafa girip tefekkür etmeleri tavsiyesinde bulundu.

"ONLAR ÖLDÜRMEYE ÇALIŞTIKÇA BİZ CAMİLERE SIKI SIKI SARILACAĞIZ"

Hanefi Sarıağaç da ilk kez itikafa girdiğini belirtti. İtikafta sabretmeyi de öğrendiklerini anlatan Sarıağaç, camiye yakın yerlerde oturan vatandaşların kendilerine iftar yemeği verdiğini dile getirdi. Sarıağaç, "Manevi bir ortam içerisine girmek isteyen her insanın itikafa girmesi gerekir. Bazı şer güçler camilerimizi ve içerisindeki Kur'an-ı Kerimleri yaktılar. O manevi havayı öldürmeye çalıştılar. Teröre inat onlar yaktıkça biz inşa etmeye çalışacağız. Onlar İslami bir ortamı öldürmeye çalıştıkça biz camilere sıkı sıkı sarılacağız." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi