Tarihi Kentler Birliği Şanlıurfa'da buluşacak

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Nihat Çiftçi, Tarihi Kentler Birliği toplantısının, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla Şanlıurfa’da yapılacağını açıkladı.

Tarihi Kentler Birliği Şanlıurfa'da buluşacak

Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Nihat Çiftçi, Tarihi Kentler Birliği’nin Kültür ve Turizm Bakanı

Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla Şanlıurfa’da buluşacağını belirtti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin şeref salonunda basın mensuplarıyla bir araya gelen Çiftçi, dün itibariyle başlayan 2018- 2019 eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ederek, gündemdeki eğitim-öğretim dönemini ve Tarihi Kentler Buluşmasına yönelik yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Tarihi Kentler Birliği Şanlıurfa’da buluşacak

Şanlıurfa’da yapılacak olan Tarihi Kentler Birliği'nin buluşmasının ayrıntılarına yer veren Çiftçi, 460 üyesi bulunan birliğin cuma günü kentte bir araya geleceğini belirterek, 2 bin yıllık tarihi geçmişi bulunan Şanlıurfa'nın tanıtımında önemli bir rol alacağı buluşmada 370 belediyenin katılım göstereceğini söyledi.

Çiftçi, “Bildiğiniz üzere Tarihi Kentler Birliğine Başkanlık ediyoruz. 460 belediyemizin katılım göstereceği Şanlıurfa buluşması, Tarihi Kentler Birliğinin meclis toplantıları ve alan gezileri cuma günü itibariyle ilimizde başlayacak. 12 bin yıllık bir şehir olarak bu program bizler için çok önemli. Tarihi ve kültürel varlığımız açısından illerden gelen başkanlarımızı burada ağırlamak şehir olarak büyük bir gurur kaynağıdır.” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Şanlıurfa'ya gelecek

Düzenlenecek buluşma programlarının bir kısmına Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da katılım göstereceğini ifade eden Çiftçi, “Cuma günü saat 19.00’da Nevali Otel’de açılış konuşmaları ile başlayacak olan programımız cumartesi günü Tarihi Kentler Birliği Meclis Toplantısı ile sürdürüyoruz. Şehrimizin bu derin yapısını ve tarihini anlatacak bir sunum gerçekleştirdikten sonra da cumartesi oturumları kapatıp alan gezisine gitmeden önce Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’un programımıza katılımı olacak. Ardından Bakanımız ve Belediye Başkanları arkadaşlarımız ile birlikte şehrimizi gezeceğiz ve cumartesi akşamı da şehrimizin müziğini, kültürünü, sanatını ve yemek kültürünü yansıtabilecek bir program düzenleyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz