TEİAŞ'ta yangın korkuttu

TEİAŞ'ın Diyarbakır Merkez 2 Nolu ana trafosunda dün gece çıkan yangın, Diyarbakır başta olmak üzere bölgeyi karanlığa gömdü. Bölgenin dörtte birine elektrik verilemiyor. Kesintinin gün içerisinde devam edeceği bildirildi.

TEİAŞ'ta yangın korkuttu

Diyarbakır Merkez TEİAŞ'a ait Diyarbakır-Siverek karayolu üzerindeki 2 Nolu Ana trafo merkezinde dün gece çıkan yangın, Diyarbakır başta olmak üzere Güneydoğu'nun karanlıkta kalmasına neden oldu. Yangı itfaiye ekiplerinin yardımıyla faciaya dönüşmeden söndürülürken, bölgeye bugün akşam saatlerine kadar kesintili enerji verileceği bildirildi.

TRAFO MERKEZİNDE YANGIN

Alınan bilgiye göre, TEİAŞ 2 Nolu Ana trafosundaki yangın dün gece saat 21.30 sularında çıktı. Merkezin çatı bölümünde çıkan ve kısa sürede, yayılan yangına Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından müdahale edildi. Diyarbakır, Batman, Mardin ve Şanlıurfa bölgesine verilen enerji kesintisi yapıldıktan sonra yürütülen yangın söndürme çalışmaları uzun uğraş sonrasında, kontrol altına alındı.

VALİ YANGIN YERİNDE

Yangının enerji hattındaki arıza ve şaftlara aşırı güç binmesi nedeniyle çıkan kıvılcımların neden olduğu bildirilirken, olayı haber alan İl Valisi Mustafa Toprak, DEDAŞ İl Müdürü Nihat Nurbaki ile diğer yetkililer trafo merkezine geldi.

Bir süre burdaki çalışmaları takip eden Vali Toprak daha sonra DEDAŞ Müdürü Nurbaki'yle basının karşısına çıkarak, yaşananları anlattı.

KESİNTİLİ ENERJİ VERİLECEK

Vali Toprak şöyle dedi: "Bildiğiniz gibi burada TEİAŞ'ın ana trafo merkezi var. Buradan da yine şehri besleyen ve Dedaş’a elektrik verilen şaftlar var. Çıkan bir arızadan dolayı aşırı enerji yükleme yaptığı ve şaftları yaktığı ve şaftların yanması neticesinde de çatının ahşap kısmı tutuşmuş. Olay İtfaiye bildirilmiş. Kısa sürede gelinerek müdahale edilip yangın söndürüldü. Tabi bu sırada buradaki TEİAŞ'ın yetkili görevlilerin olayı fark etmesi üzerine hem Keban’a haber verilmiş hem de 154 bin iletim hattının hemen kesintisi yapılmış. Olayın başlamasından sonra Dedaş İl Müdürümüz Nihat Nurbaki ve Batman’dan Teiaş Bölge Müdürümüzde buraya intikal ettiler. Öyle anlaşılıyor ki bir etkinin yada yüklemenin şaftı patlatması sonucu yangın çıkmıştır. Şehrimizin karanlıkta kalmaması açısından mümkün olduğu kadar diğer trafo merkezlerinden ana trafo merkezlerinden beslenmesi için tedbirler alındı ve oralar besleniyor. Problem yaşanmaması için hem köy gruplarımıza hem de şehir merkezimize mümkün olduğu kadar dönüşümlü enerji verilecek Sonuç olarak büyük geçmiş olsun, ölü yada yaralı olmaması bizi sevindiriyor. Yangın kısa bir sürede söndürüldü, En kısa zamanda yangının nedeni itfaiye tarafından açıklanacaktır."

Kaynak: Diyarbakır Söz