Tek yol isyanı!

Diyarbakır’da çift yönlü bir caddenin kavşağa yetişmeden tek yolda birleşmesi trafiği olumsuz yönde etkilerken, vatandaşlar da bu yol hatasının kazalara sebebiyet verdiğini söyledi.

Tek yol isyanı!

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde Polis Okulu’ndan Sento Caddesine doğru yönelmiş olan caddede çift yolun kavşağa yetişmeden tek yolda bitişmesi nedeniyle sık sık trafik kazaları meydana geliyor. Esnaf ve vatandaşlar, yetkililerden caddenin tamamının çift yönlü yapılarak tehlikenin önlemesini istedi.

Araçların tek yol olmasına rağmen çift yönden de kullandığı caddede trafik yoğunluğu yaşanırken, yayalar da tehlike atlatıyor.

“Trafik içinden çıkılmaz bir halde”

Caddenin çift yoldan aniden tek yola dönüşmesi nedeniyle trafiğin allak bullak olduğunu ifade eden Esnaf, “Yıllardır bu cadde böyledir. Trafik akşama doğru içinden çıkılmaz bir hal alıyor. İşten çıkıp eve gelenler zor anlar yaşıyor.” dedi.

“İnsanlar, ölebilirdi”

Caddenin bu haliyle birçok olumsuzluklar meydana getirdiğini dile getiren Mehmet Zahid Özçelik, “Sık sık trafik kazaları da meydana geliyor. Geçenlerde bir araç çift yönden tek yöne geçerken, direğe çarptı. Kimseye bir şeye bir şey olmadı ama insanlar ölebilirdi. Bu kazanın sebebi caddenin yanlış şekilde yapılmasıdır. Çift yön sonuna kadar olsa bu sorun olmazdı.” ifadelerini kullandı.

“İnsanlar karşıya geçemiyor”

Sezai Gezer isimli vatandaş ise “Bakın bu yol çift yoldur. Polis okulundan İskenevlerine doğru bu cadde giderken, yol çift yönlü iken, birden tek yol oluyor. Orta refüj ortadan kalkıyor. Bu nedenle yoğunluk oluyor, kazalar meydana geliyor. İnsanlar rahat rahat karşıdan, karşıya geçemiyor. Bu yüzden yetkililerin burası için çözüm bulması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

“İnsanlar ölmeden çare bulunmalı”

Gezer, “Daha dün akşam bir ailenin de dahil olduğu bir trafik kazası son anda önlendi. Gerçekten acil bir çözüm bulunmalı. Buranın projesinde zaten çift yönlü olması gerekiyor. Ahmet Bilgin’den bu yana proje çizilmiş ancak neden yapılmıyor. Bir çalışma yürütülmesi gerekir. İnsanlar ölmeden bu soruna çare bulunmalı” diye konuştu.

Çatal Yolda bulunan bina

Çift yönlü geniş yoldan aniden tek yola dönüşmesinin, yolun bitimindeki tek parsel üzerine inşa edilmiş bine olduğunu ifade eden Semt Sakinleri, "Burası özel kişiye aittir. Belediye burayı istimlak edip yıkması gerekir. Çarpık bir durum. Bu kadar geniş ve çift yönlü bir yol, geliyor tam da, kavşakta, kırmızı ışıkların bulunduğu nokda tek yola düşüyor. Araçlar karşılıklı geçiş yapınca, trafik içinden çıkılmaz hale geliyor. Kazalar oluyor. İlgililerin buna çare bulması lazım. Ne yazık ki, gelen gideni aratıyor. Kimse sorunun çözümü istemiyor. Büyükşehir Belediye başkanı gelsin, görsün, çözüm bulsun. Hizmet yapılacaksa, böyle yapılır.?" diyerek tepki gösterdiler.

Kaynak: Diyarbakır Söz