Görüş Bildir

Terör Mağdurlarını Evinde Ziyaret Etti

Çınar’ın yeni kaymakamı Selami Kaya,yeni görevine geçen yıl ilçede meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarını ve olayda yaralananları ziyaret ederek başladı. Vatandaşlarla yakından ilgilenen kaymakam Kaya,mağdur vatandaşlara her türlü imkanı sağlayacaklarını söyledi.

Terör Mağdurlarını Evinde Ziyaret Etti

Tunceli Vali Yardımcısı iken Diyarbakır’ın Çınar İlçesi’ne kaymakam olarak atanan Selami Kaya,yeni görevine 1 yıl önce bombalı saldırıda hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarını ziyaret ederek başladı. Kaymakam Kaya,olayda zarar gören vatandaşlara destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

Tunceli’den Diyarbakır’a Atandı

Yeni kaymakam Selami Kaya,hain olayda  şehit ve gazi olanların ailelerini ziyaret ederek devlet olarak her türlü imkan ve desteği sunmaya devam edeceklerinin mesajını verdi.

‘Devlet Her Türlü Yanınızda Olacak’

Kaya,”Bu hain saldırıyı bir kez daha lanetliyoruz,kınıyoruz.Bu saldırı insanlığa karşı işlenen büyük bir suçtur. Olayda mağdur olan ailelere devlet olarak her türlü imkanı ve desteği sağlamak görevimizdir.Bu desteği devam ettireceğiz” dedi.

Terör mağduru aileleri evlerinde ziyaret ederek  sorunlarını  ve taleplerini dinleyen Çınar Kaymakamı Selami Kaya,”Bundan sonra da bu ziyaretleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz. İlçedeki diğer vatandaşlarımıza yönelik ziyaretlerimiz de olacak” dedi.

Hain Ve Acı Olay 1 Yıl Önce Gerçekleşti

13 Ocak 2016 tarihinde gece saat 23.35’te ilçe emniyet amirliği önünde PKK  mensupları  tarafından gerçekleştirilen bombalı araç saldırısında Açıkgöz ailesinden baba Lokman Açıkgöz, kızı Ecrin Açıkgöz ve oğlu Murat Alper Açıkgöz şehit olmuş,anne Şükran Açıkgöz ve Sadık Efe Açıkgöz de enkazın altında kalarak yaralanmışlardı.  Olaydan sonra Sadık Efe Açıkgöz  geçirdiği travma sonucu hareket kabiliyetini yitirmiş, Çınar kaymakamlığının desteği ve anne Şükran Açıkgöz’un insanüstü çabalarıyla uzun uğraşlar sonucunda kısmen de olsa hareket kabiliyetini kazanmaya başlamıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi