"Teröre karşı tek ses" olacaklar

Bingöl'de terör saldırılarını kınamak için bugün "Teröre lanet, huzura davet mitingi" düzenlenecek

Bingöl'de, kamu kurumları, belediye, siyasi parti, sivil toplum ve meslek kuruluşu temsilcileri ile vatandaşların katılacağı "Teröre lanet, huzura davet mitingi" gerçekleştirilecek.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Bingöl, Van, Elazığ, Bitlis ve Gaziantep'te güvenlik güçleri ile sivillere yönelik terör saldırıları Bingöl'de protesto edilecek. Valilik koordinesinde kentte faaliyet gösteren kamu kuruluşları çalışanları ile sivil toplum örgütlerinin üyeleri "Bingöl halkı teröre karşı tek ses" sloganıyla yapılacak yürüyüşün ardından 15 Temmuz Direniş Meydanı'nda terörü lanetleyecek.

BİNGÖL'DE TERÖRE TEPKİ

Vali Yavuz Selim Köşger,  Bingöl'de vatandaşların bir araya gelerek teröre "dur" diyecekleri günün, 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferinin yıl dönümüne denk gelmesinin kendileri için sevindirici olduğunu söyledi.

Son günlerde yaşanan terör saldırılarına karşı vatandaşların talebi doğrultusunda mitingin gerçekleştirileceğini dile getiren Köşger, bütün vatandaşları saat 17.00'de valilik önüne yapılacak mitinge katılmaya davet etti.

Belediye Başkan Vekili Halim Sugü de ülkesini seven herkesin teröre karşı dik durması gerektiğini söyledi. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bingöl Şube Başkanı Ali Akbana ise son dönemde artan terör olaylarının milletin bütünlüğünü ve ülkenin huzurunu hedeflediğini aktardı.  Vatandaşlardan Bayram Akbulut, ülkenin huzuruna kast eden her türlü terörü lanetlediğini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz