Görüş Bildir

Tıp kongresi başladı!

Rektör Prof. Dr. Talip Gül, tıp öğrencilerine seslenerek, “İleride Türkiye’nin yeni Aziz Sancar’ları siz olun. Uluslararası alanlarda söz sahibi siz olun, eminim hepiniz buna aday birer öğrencisiniz” dedi.

Tıp kongresi başladı!

Tahir KARAKEÇİ

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da düzenlenen "4. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi" farklı illerden tıp fakültesi öğrencileri ve akademisyenlerin katılımıyla başladı. 

Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dicle Üniversitesi (DÜ), Kayapınar Belediyesi ve Türk Tıbbi Onkoloji Derneği işbirliğiyle üniversitenin kongre merkezinde, "kansere multidisipliner yaklaşım" temasıyla gerçekleştirilen kongre üç gün sürecek. 

TIP ÖĞRENCİ KONGRESİ                                                                      

DÜ Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, açılış töreninde yaptığı konuşmada, kongreyi düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını, kongre dolayısıyla ilk defa Diyarbakır'a gelen misafirleri olduğunu söyledi.

Kentin 13 bin yıllık geçmişe sahip, Türkiye'nin en kadim kentlerinden biri olduğunu, 33 medeniyete ev sahipliği yaptığını aktaran Gül, surları, tarihi camileri, medreselerinde birçok medeniyetin izlerini görmenin mümkün olduğunu, Diyarbakır'ın kelimenin tam anlamıyla yaşayan bir tarih olduğunu anlattı.

DÜ'nün de Türkiye'nin en eski üniversitelerinden biri olduğunu ifade eden Gül, "Alan  bakımından ülkenin en büyük üniversitelerinden birisidir. 14 fakültesi, 13 meslek yüksekokuluyla, 4 enstitüsüyle, bir konservatuvarıyla, 33 bin öğrencisi ve 1700 öğretim elemanıyla büyük bir üniversitedir." dedi.

Üniversite olarak bilimsel etkinliklere önem verdiklerini dile getiren Gül, şöyle devam etti:

"Tıp öğrencisinin yetişmesinde aileden, öğretim üyelerine kadar devletin de çok ciddi destekleri var. Siz bu hakları nasıl ödeyeceksiniz? Çok çalışarak, bilimi yukarı taşıyarak ödeyeceksiniz. Sizden bu hak sahiplerinin istediği şu olacaktır; siz bu sıralardan itibaren çok iyi çalışacaksınız. Bilimsel faaliyetlerde bulunacaksınız. İleride Türkiye'nin Aziz Sancarları siz olun. Uluslararası ortamlarda söz sahibi olun. Eminim hepiniz buna adaysınız. İsterseniz çok rahatlıkla başarabilirsiniz. Çünkü önünüzde çok uzun bir yol var. Eğer çalışırsanız, bunu başarırsınız."

BİLİMSEL GELİŞMELER

Gül, kongrenin düzenlenmesinde emeğin geçenlere teşekkür etti.

DÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ufuk Aluclu da kongrenin tıp dünyasındaki bilimsel gelişmelerin takibi açısından büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Aluclu, üniversiteyi en güzel şekilde tanıtmak, öğrencilere, gelecekteki meslektaşlarıyla tanışabilecekleri bir ortam sunmak, geleceğin hekimlerinin, sadece ders ortamındaki değil, bilimsel, sosyal ve kültürel alanlarındaki gelişimlerine katkı sunabilmek amacıyla kongreyi düzenlediklerini belirtti.

Kongrenin 8 aylık bir çalışma sonucu gerçekleştirildiğini dile getiren Aluclu, 8 oturum düzenleneceğini bildirdi.

Türkiye'nin farklı illerinden 60 tıp fakültesi öğrencisinin katıldığı kongrede, 30 öğretim üyesi farklı konularda sunum yapacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi