Görüş Bildir

Toplumun islahında Kadının rolü büyük!

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Bahattin Temel, toplumun ifsat ve ıslah olmasında kadının büyük bir rol sahibi olduğunu söyledi.

Toplumun islahında Kadının rolü büyük!

DİYARBAKIR - HÜDA PAR Diyarbakır İl Kadın Kolları Başkanlığı “Siyasette Kadının Rolü” konulu seminer düzenlendi. İl Başkanlığındaki seminere konuşmacı olarak HÜDA PAR Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı M. Bahattin Temel katıldı. Kadın kolları üyelerinin hazır bulunduğu seminerde Temel, toplumların iç dinamiklerinin aktif hale gelmesinde kadının önemi üzerinde durdu. Temel, mücadelelerindeki asıl hedeflerinin toplumun ıslahı olduğunu ve partisel çalışmaların da bu ulvi amacın sadece bir parçası olduğunu söyledi.

Temel, “Kadın kollarımız olarak sizler, bu çalışmanın çok önemli bir yerini teşkil ediyorsunuz. Unutulmamalıdır ki; dünyada toplumların iç dinamiklerinin etkin olmalarında kadınların rolü çok büyüktür. Hatta diyebiliriz ki; gerek nüfus, gerekse de sosyal nüfuz olarak toplumun büyük çoğunluğunu kadınlar teşkil ediyor. Toplumun geri kalan kısmı yani erkekler ise yine kadınların, yani annelerin mektebinde yetişiyor. Hal böyle iken, toplumun ifsat olmasında da ıslah olmasında da kadının rolü çok büyüktür. Bu rolün farkında olmalıyız.” dedi.

İnsanlığı hayra çağırabilmek

İslami hassasiyeti önceleyen şuurlu kadınların, bu gün için sahada ciddi bir varlık gösterdiklerini söylemenin pek mümkün olmadığına dikkati çeken Temel, “HÜDA PAR olarak evet, İslami ve insani değerleri merkezine alan bir siyaseti önceliyoruz ancak, bizim asıl gayemiz insanlığı hayra çağırmak ve bu çağrıyı devam ettirecek davetçiler yetiştirmektir. Dolayısıyla davetçi kadınların da yetişmesi bir gerekliliktir. Biz bunun için çalışıp bunun gayreti içerisindeyiz. Bu eksiğimizi de iyi yetişmiş, şuurlu bacılarımızın çalışmalarıyla kapatacağımıza inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

“Yükünüzün çok ağır olduğunu biliyoruz

“Bilinçli bacılarımızın, HÜDA PAR şemsiyesi altında doğru bildiği çizgisinden sapmadan,  kendi kulvarlarında, yani kadınlar cenahında sağlıklı bir çalışmayı ortaya koyabilecek potansiyellerinin olduğuna her zamankinden daha fazla inancım tam.” diyen Temel, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Parti olarak her zaman için vasat bir çizgiyi takip etmeye gayret ettik, ediyoruz. Bizim yapmamız gereken daha çok şey var. Bunun başında da, ilk olarak kendimizi iyi yetiştirmemiz ve ayeti kerimede de buyurulduğu gibi söyleyeceğimiz şeyleri öncelikle yaşamamızdır. Dini, ahlaki ve siyasi birçok konuda eksikliklerimizi giderecek, Rabbimizin bizleri insanların hayrı için öncü yapacağı güne hazırlanacağız. Bu Rabbimizin, bize yüklediği önemli bir görevdir. Evet, bu insanların kurtuluşu için mücadele edecek ve onları sahili-selamete çıkaracak bir siyasetin temsilcileri olmalıyız. Bu bağlamda yükünüzün ne kadar ağır olduğunun da bilincinde olmalısınız.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi