Görüş Bildir

Tüplere kare kod!

Terörle mücadelede yeni kararlar alındı. Başbakanlık basın merkezi tarafından duyurulan yeni düzenlemelere göre, Terör eylemlerinde kullanılan el yapımı patlayıcıların (EYP) yapımındaki malzemelere yönelik olarak sıkı bir gözetim ve denetim getirilmesi için çalışma başlatıldı.

Tüplere kare kod!

Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatıyla, 12 kilogramlık  tüplerin satış ve dağıtım sürecinin izlenmesi ve denetlenmesine öncelik verilecek. Sonrasında da piknik tüpleri ile sanayide kullanılan diğer tüplerin satış ve dağıtım sürecinin izlenmesi ve denetlenmesinin de ivedilikle sağlanması planlanıyor.

TÜPLERE SERİ NUMARASI VE KARE KOD

Bu amaçla tüplerde seri numarası ve kare kod bulundurulmasının zorunlu olması, dolumdan nihai tüketime kadar tüm sürecin online takibi, tüpü satın alan nihai tüketicinin kimlik bilgilerinin alınması öngörülüyor.

LPG DE DENETLENECEK

Ayrıca,  kullanımdan çıkan ve hurdaya ayrılan tüplerin geri dönüşüme gönderilmesinin sağlanması, yurt dışından gelen LPG tüplerinin giriş ve çıkışlarının denetlenmesi ve engellenmesine yönelik gerekli tedbirleri almaları talimatı da verildi.

GÜBRE HAREKETLERİ TAKİP EDİLECEK

Ayrıca "Nitrat" içeren gübrelerin satışı 8 Haziran 2016 itibariyle durduruldu. Başbakan Yıldırım'ın talimatı üzerine nitrat içeren gübreler başta olmak üzere tüm gübre hareketlerinin izlenmesi, kontrol ve denetimin etkinliğinin artırılması, piyasanın kayıt altına alınması için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde yürütülen çalışmaların ivedilikle tamamlanması planlanlanıyor.

BAŞBAKANLIK KOORDİNE EDECEK

Tüplerin ve gübrelerin yanı sıra EYP yapımında kullanılabilecek olan ve piyasadan kolaylıkla temin edilebilen "nitrometan" gibi patlayıcı ve yanıcı maddelerin üretim aşamasından nihai tüketiciye kadar tüm aşamalarda etkin takibinin sağlanması, süreçte yaşanan kayıp ve kaçakların tespiti, terör örgütlerinin söz konusu maddelere ulaşımının zorlaştırılması amacıyla da Başbakanlık koordinasyonunda çalışmalar yürütülecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi