Görüş Bildir

Türkiye 11'incisi Diyarbakırlı çıktı

Üniversite sınavında Türkiye 11'incisi olan Diyarbakır'lı Furkan, Boğaziçi Üniversitesine kayıt yaptı.

Türkiye 11'incisi Diyarbakırlı çıktı

Diyrbakır'da, emlakçı bir baba ile ev kadını annenin çocuğu olan ve 2 milyon 162 bin öğrencinin girdiği YGS'de 36'ncı, yaklaşık 850 bin öğrencinin girdiği LYS'de ise Matametik-Fen türünde aldığı 549.129 puanla Türkiye 11'incisi olan 18 yaşındaki Furkan Kırsaçlı, Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi'ni kazandı. Aldığı derece ile Türkiye'nin her üniversitesine ve istediği fakültesine kayıt olma şansını elde eden Kırsaçlı, "Bana 'Tıp Fakültesine kayıt yap' diyenler oldu. Ama, hastane ortamlarını sevmediğimden ve hasta insanların yüzündeki acı ifadesine görmek istemediğimden Elektrik-Elektronik Mühendisliğini tercih ettim. Hedefim , yurt dışında eğitim ve iyi bir kariyer yapmaktır" dedi.

"HASTALARIN YÜZÜNDEKİ ACI İFADESİNİ GÖRMEK İSTEMEDİM"

Lys'de yaklaşık 850 bin öğrenci arasında Matametik-Fen türünde aldığı 549.129 puan ile Türkiye 11'incisi olan Diyarbakırlı Furkan Kırsaçlı, Türkiye'nin en prestijli yüksek öğretim kurumlarından Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi'ni kazandı. Diyarbakır'da Ortadoğu Koleji'nde burslu okurken, aldığı derece ile Türkiye'de istediği Üniversite ve istediği fakülteye girme şansını elde eden Kırsaçlı, Tıp yerine mühendisliğe kayıt yaptırmasının gerekçesini de anlattı. Türkiye'nin en iyi öğrencilerinin genelde Tıp Fakültelerini tercih ettiğini ve yeteri kadar iyi hekim olduğunu söyleyen Kırsaçlı, "Hastane ortamlarını sevmediğimden ve hastaların yüzündeki acı ifadesini görmekten rahatsız olduğumdan Tıp'ı tercih etmedim. Elektrik ve elektronik alanında bir şeyler yapıp yurt dışında iyi bir kariyer yapmak istiyorum" dedi.

Furkan Kırsaçlı'nın Rehber öğretmeni Bahar Ok ise, son yıllarda Diyarbakır'da eğitimi de etkileyen olumsuzluklara rağmen iyi dereceler elde ettiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Okulumuzdan Türkiye derecesi yapan Furkan ve 3 öğrenci Boğaziçi'ne girmeye başardı. Yine okulumuz öğrencilerinden 3'ü İstanbul Üniversitesi Cerahpaşa Tıp Fakültesi olmak üzere toplam 34 öğrencimiz ise Tıp Fakültelerine girmeye hak kazandı. Öğrencilerimizin başarısı bizi ve okulumuzu ve Diyarbakır'ı gururlandırdı."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi