Görüş Bildir

Üç şehide tören!

3 şehit için Mardin'de uğurlama töreni düzenlenerek, cenazeler memleketlerine gönderildi.

Üç şehide tören!

Mardin’de, Diyarbakır karayoluna örgüt üyeleri tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının, zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesiyle şehit olan 3 askerin cenazesi düzenlenen tören ardından memleketlerine uğurlandı.

Diyarbakır Karayolu'nda, önceki gün öğle saatlerinde teröristler tarafından yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesiyle şehit olan Jandarma Uzman Çavuşlar İslam Akyüz, Fehmi Altuntaş ile şehit Jandarma Er Yunus Kaymak için Mardin 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Selen Kışlasında tören düzenlendi. Törene Vali Mustafa Yaman, 70’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Kurmay Albay Altan Er, İl Jandarma Komutanı Albay Ahmet Zafer İzcan, Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, şehit yakınları, mesai arkadaşları ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

ŞEHİTLERE CENAZE TÖRENİ

Şehit cenazelerinin alana getirilmesi ile başlayan tören, şehitlerin öz geçmişlerinin okunmasıyla devam etti. Törende silah arkadaşları adına konuşan Piyade Binbaşı Çağlar Şimşek, terör örgütünün huzur ve güven ortamını bozmak, halk üzerinde korku oluşturma maksadıyla çukur kazıp, güvenlik güçlerine sinsice saldırdığını söyledi. Terör örgütünün, vatandaşları silah zoruyla canlı kalkan gibi kullanarak, masum insanları ve beşikteki bebekleri dahi öldürerek, kirli yüzünü gösterdiğini belirten Şimşek, "Türk Silahlı Kuvvetleri olarak terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevlerimize artan inanç, azim ve kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.

Konuşmadan sonra İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun şehitler için dua ederek helallik istedi. Daha sonra, şehit Altındaş'ın cenazesi Niğde'ye, şehit Akyüz'ün Adana'ya ve şehit Kaymak'ın cenazsi de Ordu'ya toprağa verilmek üzere memleketlerine uğurlandı.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi