Görüş Bildir

Üzerinde servet çıktı

Zabıtanın dilenci operasyonunda, üst araması yapılan dilencinin üzerinde servet çıktı. 8 bin 750 lira çıkan dilenci şaşırttı.

Üzerinde servet çıktı

Diyarbakır'da son günlerde sayıları artan dilencilere yönelik özel ekip oluşturuldu. Tespit edilen dilencilere Kabahatler Kanunu uyarınca yasal işlem yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nce kentte son günlerde sayıları artan dilencilere yönelik özel ekip oluşturuldu. Devriye gezen ekiplerce özellikle cami çevreleri, kavşaklar ve caddelerde halkın dini duygularını istismar edip dilencilik yaparak haksız para kazanan kişilere yönelik operasyon yapıldı. Zabıta Müdürlüğü'ne getirilen ve üst araması yapılan dilencilerden birinin üzerinde 8 bin 750 lira bulunduğu bildirildi.

DİLENCİ OPERASYONU

Zabıta Müdürü Mehmet Kaya, kentte sayıları artan dilencilere yönelik oluşturdukları özel bir ekip tarafından bugünden itibaren ciddi bir uygulama başlattıklarını söyledi.

Daha önce mevcut ekiplerce rutin olarak sürdürülen denetimlere kadın zabıtaların da yer aldığı özel bir ekibin dahil olduğunu ifade eden Kaya, şöyle dedi:

''Son günlerde kentte dilencilerin sayısında artış gözledik. Bu kapsamda 5 kişilik bir ekip oluşturduk. Bu ekip araçla devriye gezerek hem dilencileri hem de mendil, su ve çiçek satan, araçların camlarını silmek isteyerek vatandaşları rahatsız edenleri de denetleyecek. Dilencilerin büyük kısmı il dışından gelip kent dışına çadır kurarak gündüzleri kentte dileniyor. Diyarbakır'da dilenci kalmayıncaya kadar bu etkin çalışmayı sürdüreceğiz. Tespit ettiğimiz dilencilere Kabahatler Kanunu uyarınca yasal işlem yapıyoruz. Dilencilerin üzerindeki para tutanakla kayıt altına alınarak belediyeye gelir kaydediliyor.''

GERÇEK İHTİYAÇ SAHİPLERİ

Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürü Masum Özaksoy ise, ilçede 90'a yakın dilenci bulunduğunu belirterek, halkın dini duygularını sömürerek haksız kazanç elde eden dilencilere yönelik vatandaşlardan şikayetler geldiğini söyledi.

Bu şikayetler üzerine dilencilere yönelik uygulamaları artırdıklarını ifade eden Özaksoy, ''Çoğu zaman uygulama yapıldığını öğrenen dilenciler birbirlerini cep telefonlarıyla arayarak uyarıyor. Denetimlerde toplanan dilencileri yasal işlemin ardından serbest bırakmak zorunda kalıyoruz. Denetimlerde gerçekten mağdur olan, hiç bir geliri olmadığı için zorunluluktan dolayı dilenenleri tespit edip, sivil toplum kuruluşları aracılığıyla sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyoruz'' dedi.

YAKALANAN 25 DİLENCİ

Özaksoy, gerçekleştirilen operasyonda dilencilik yapan 25 kişi hakkında yasal işlem yapıldığını, üst araması yapılan bir dilenciden 8 bin 750 lira çıkmasının ise kendilerini de şaşırttığını belirtti.

24 dilencinin üzerinden de 115 lira çıktığına dikkati çeken Özaksoy, Kabahatler Kanunu'na göre işlem yapılan dilencilerin üzerinde bulunan toplam 8 bin 865 liraya el konulduğunu kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi