Vakıflar kira desteği versin

Şiddet ve terör olayları nedeniyle kepenk indirme noktasına gelen Sur ilçesindeki Esnaf'ın yaralarının sarılması için kampanya başlatılırken, Kuyumcular ve Sarraflar Odası, Esnafa kira desteği verilmesini istedi.

Vakıflar kira desteği versin

Recep KAYA

Son üç ay içerisinde şiddet ve terör olayları nedeniyle birden fazla kez, sokağa çıkma yasağının uygulandığı Sur ilçesindeki Esnaflar, kepenk kapatma noktasına gelirken, bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi yönündeki çağrı kampanyası devam ederken, Diyarbakır kuyumcular ve sarraflar odası, Kira desteği verilmesi çağrısı yaptı.

ESNAFLAR MAĞDUR

Oda Başkanı Mustafa Akkul yaptığı yazılı açıklamada, Sur ilçesi dahil olmak üzere Diyarbakır'ın Silvan, Bismil, Lice, Kulp ve Hani ilçeleri başta olmak üzere yaşanan şiddet sarmalı içerisinde büyük mağduriyetler yaşandığını ifade etti. Yaşanan olayların en büyük mağdurunun bölge insanı olduğu kadar, esnafın da olduğunu söyledi.

VAKIFLARDAN KİRA

Bir çok işyeri sahibinin kepenk indirme noktasına geldiğini ifade eden Akkul şöyle dedi; "Çağrımız şudur. Böylesi durumlarda bütün toplumun dayanışma ve yardımlaşma içerisinde bulunması gerektiğini söylüyoruz. sur esnafımızın çoğu vakıf kiracısı. Başta vakıflar Bölge müdürlüğü olmak üzere diğer kurum ve kuruluşlarımızın duyarlılık göstererek, insanlarımıza yardımcı olmaları gerekmektedir. Vakıflar Bölge Müdürlüğü kira konusunda, belediyeler ruhsat konusunda, bankalar alacak ve kredi konusunda duyarlık  göstermeleri gerektiğine inanıyoruz. Bu toplumsal dayanışmasının da bir gereğidir. Halkımız da başta Sur ilçemiz olmak üzere mağdur olan esnaflarımızdan alış-veriş yapmaları için de çağrı yapıyoruz. Bütün kentimiz bugünlerde kenetlenmelidir."

Akkul, Kuyumcu esnafı olarak kendilerinin büyük mağduriyetler yaşadığını ifade ederek, "Oda olarak, mağdur olan üye ve esnafımız için de bir dizi girişimlerimiz var." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz