Görüş Bildir

Vali Güzeloğlu: Terör Saldırısı

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vumali Atilla, Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ile kamu kurum müdürleri taziyeye katıldı.

Vali Güzeloğlu: Terör Saldırısı

Taziye çıkışında gazetecilere konuşan Vali Güzeloğlu, olayı terör saldırısı olarak değerlendirdiklerini belirterek, "Hain bir saldırı sonucu dün gece değerli kardeşimiz şehit edildi. Şuan ilk değerlendirme bir terör saldırısı olduğu yönünde. Arkadaşlarımız biliyorsunuz ki alanda çok etkin bir mücadele veriyor. Lice'de de önceki gün yapılan operasyonlarda hain terör örgütü mensupları etkisiz hale getirildi. Şu anda alanda aynı şekilde arkadaşlarımız büyük bir mücadele sergiliyorlar. Değerlendirmelerimiz devam ediyor, mücadelemiz devam ediyor. Yapılan çalışmalarda gerek ilçede, gerekse il merkezinde gözaltılar var, devam edecek" dedi.

ENSARİOĞLU: ÖRGÜT HAİNCE SUİKASTLERE YÖNELDİ

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu da gazetecilerin saldırıyı PKK'nın mı gerçekleştirdiğine ilişkin soru üzerine , "Örgüt  bombalama ve haince suikastlara yöneldi" dedi. Bu saldırının demokrasiye, sivil insanlara yapıldığını kaydeden Ensarioğlu,şunları söyledi:

"Saldırılar, aslında örgütün gerçek yüzünü gösteren neticelerdir. Ama hiçbir zaman demokrasiden, siyasetten, bildiğimiz yoldan hiç kimse şaşmayacak, kimse de bundan korkmadı, kimse de korkmayacak. Bu acizliğin ifadesidir. Artık suikastlar ve buna benzer beklenen şeylerdir. Biz bunların hepsini göğüsleyecek durumdayız ve bu mücadele devam eder. Şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz. Artık görünür bir şekilde kırsalda savaşamadığı zaman, bir taraftan bombalama eylemleriyle sivillere askerlere polislere yönelik eylemler var. Bir taraftan da bu tür haince suikastlar var. Ama bu hiçbir zaman bizim mücadele azmimize ve sivil siyasetteki ısrarımızda bir zafiyet yaratmayacak."

Evin önünde bekleyen Mercan ailesinin yakınları, PKK'ya tepki göstererek saldırıyı kınadı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi