Van merkezli dolandırıcılık operasyonu

Van merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 6 zanlıdan 5'i tutuklandı.

Van merkezli dolandırıcılık operasyonu

Van Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şubesi ekipleri koordinesinde kendilerini polis ve asker olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptıkları belirlenen kişilere yönelik 17 Ocak'ta Van, Ankara ve Tokat'ta düzenlenen operasyonda gözaltına alınan İ.S, V.T, H.T, Y.S, A.K. ve F.C.K'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

5 KİŞİ TUTUKLANDI

Adliyeye sevk edilen zanlılardan V.T, H.T, Y.S, A.K. ve F.C.K. tutuklandı, İ.S. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yaklaşık 3,5 aylık çalışma sonucu yakalanan zanlıların mağdurları dolandırarak 1 milyon 814 bin lirasını aldıkları, ayrıca Van'da medikal sektöründe faaliyet gösteren bir kişiyi 500 bin lira zarara uğrattıkları belirlendi.

Operasyonda Van'da 4, Ankara ve Tokat'ta birer zanlı gözaltına alınmış, bu kişilerle 3 tapu, av tüfeği, değişik çaplarda çok sayıda fişek, taşınması yasak kesici aletler ile dijital materyal ve dokümanlar ele geçirilmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz