Vatandaşa dokunsun!

Diyarbakır halkı, ehil, liyakatlı ve hizmeti hakka hizmet olarak gören, yerel yönetimlere ihtiyaç olduğunu belirtirken, ulaşım, temizlik ve ekonomiksel hizmetlerde eşit erişimin sağlanması istendi.

Vatandaşa dokunsun!

Yerel seçimler için siyasi partiler aday belirleme ve uygulayacakları politikayla ilgili yoğun bir çalışma içerisinde olurken, Diyarbakır Söz'ün "Bırakın Vatandaş Konuşsun" haber ekibi, nabız yokladı. Ulaşımdan, temizliğe, yol yapımından çevre düzenlemesine kadar pek çok alanda halkın temel ihtiyaçlarını karşılayan yerel yönetimlerde, kimleri görmek istiyorsunuz, Diyarbakır'ın temel sorunları nelerdir, şeklindeki sorulara yanıt arandı.

“HALKI EŞİT TUTAN BİR BELEDİYE BAŞKAN İSTİYORUZ”

Kasım Akbulut, “İyi hizmet yapan, çalışan, halkı eşit tutan bir belediye başkanı istiyorum. Şuan belediyede biraz toparlanma var ama o kadar da memnun olduğumuz söylenemez.”

“BELEDİYE BAŞKANI TARAFSIZ OLMALI”

Ali Yüksel, “Bana göre bir belediye başkanı tarafsız olmalı. Fakir fukaraya yardım etmeli, vatandaşın ihtiyaçlarına kulak vermeli.”

“HİZMET VEREN BİR BELEDİYE YOK”

Mehmet Emin Görüş, “Diyarbakır’da zaten hiçbir kural yok. Hangi belediye başkanı gelirse gelsin hizmet veren bir belediye yok.”

“MEMURLUK YAPMAYACAK BİR BELEDİYE BAŞKANI İSTİYORUZ”

Halis Şahin, “Halkın içinde olan, halkın derdinden anlayan kulak veren memurluk yapmayacak bir belediye başkanı istiyoruz.”

“HALKIN ARASINDA GEZMESİNİ HALKI DİNLEMESİNİ İSTİYORUZ”

Siracettin Aslan, “Belediye başkanın halkla ilişkisi olmalı. Daha adil bir şekilde halkın arasında gezmesini halkı dinlemesini istiyoruz.”

Yerel yönetimler, vatandaşın direk hizmet aldığı kurumların başında geliyor hiç şüphesiz. Ulaşımdan, temizliğe, yol yapımından çevre düzenlemesine kadar pek çok alanda halkın temel ihtiyaçlarını karşılayan belediyeler, vatandaşa dokunan hizmetleriyle ülkemiz için hayati öneme sahip.

Peki Diyarbakır’da vatandaşlar belediye hizmetlerinden ne kadar memnun? Nasıl bir belediye ve belediye başkanı istiyor?

Bu sorulara yanıt aramak için yollara düşen Söz Gazetesinin "Bırakın Vatandaş Konuşsun" haber ekibi, vatandaşın nabzını tuttu. Genellikle ulaşım, temizlik ve hizmetlere eşit şekilde erişim noktasında belediyelere veryansında bulunan vatandaşlar, görüşlerini şöyle ifade etti;

“HALKI EŞİT TUTAN BİR BELEDİYE BAŞKAN İSTİYORUZ”

Kasım Akbulut, “İyi hizmet yapan, çalışan, halkı eşit tutan bir belediye başkanı istiyorum. Baktığımız zaman belediye açısından çözüm bekleyen bir sürü sorun var. Yollar bozuk, parklar bozuk ve daha aklıma gelmeyen birçok sorun var. Şuan belediyede biraz toparlanma var ama o kadar da memnun olduğumuz söylenemez.”

“BELEDİYE BAŞKANI TARAFSIZ OLMALI”

Ali Yüksel, “Bana göre bir belediye başkanı tarafsız olmalı. Fakir fukaraya yardım etmeli, vatandaşın ihtiyaçlarına kulak vermeli. Arabalar düzensiz bir şekilde ve park etmemeleri gereken yerlerde park ediyorlar bu ve buna benzer sorunlara çözüm bulmalı. Bunlar belediyelerin sorunudur. Sadece trafik değil elbette elektrik sorunu da yaşıyoruz. Kışın elektrik yok, sürekli git gel yapıyor. Elektrik panolarını değişmelerine rağmen hala sorun yaşıyoruz. Kaçağa bağlıyorlar elektriğin olmamasını ama artık kaçak kullanan da yok.”

“HİZMET VEREN BİR BELEDİYE YOK”

Mehmet Emin Görüş, “En önemlisi tarafsız olması gerekiyor. Şöyle örnek vereyim mesela bir kişi dükkânına kira ödüyor, bir diğeri de kaldırımı kullanıyor ve hiçbir para ödemiyor kaldırımı işgal ediyor. Bu gibi sorunlara çözüm bekliyoruz. Diyarbakır’da zaten hiçbir kural yok. Hangi belediye başkanı gelirse gelsin hizmet veren bir belediye yok. Ahmet Bilgin döneminden şimdiye kadar Diyarbakır’a yapılan bir hizmet olmadı.”

“MEMURLUK YAPMAYACAK BİR BELEDİYE BAŞKANI İSTİYORUZ”

Halis Şahin, “Halkın içinde olan, halkın derdinden anlayan kulak veren memurluk yapmayacak bir belediye başkanı istiyoruz. Bir yerden bir yere giderken otobüsün gelmesini bir buçuk saat bekliyoruz. Otobüs sayısı artmalı, otobüslerde tıklım tıkış gidiyoruz, ayakta zor eve gidiyoruz klimaları açın diyoruz şoför klima bozuk diyor açmıyor halka kötü davranıyorlar. Bu sorunumuza kulak vermeleri gerek. Belediye başkanının bunları denetlemesi gerek. Şikâyet etmek için aradığımızda da bir şey anlamıyoruz telefonu kapatmak zorunda kalıyoruz. İki lira yetmiyorsa iki buçuk yapsınlar ama yeter ki rahat bir şekilde yolculuk yapabilelim. Derdimizi anlatabileceğimiz bir yer de yok. Şimdiki hizmetlerden memnunuz ama artırılmalı.”

“HALKIN ARASINDA GEZMESİNİ HALKI DİNLEMESİNİ İSTİYORUZ”

Siracettin Aslan, “Belediye başkanın halkla ilişkisi olmalı. Daha adil bir şekilde halkın arasında gezmesini halkı dinlemesini istiyoruz. Güzel Diyarbakır’ımıza güzel hizmetler yapsın. Mümkün olduğu kadar fakir ihtiyaç sahiplerine iş imkânı sağlasın.”

Kaynak: Diyarbakır Söz